Geerteke van Lierop

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Jelle Helwig
toon meer

Non-fictieschrijver

Genre
Non-fictie

Thema's
Zingeving - Rouw - Filosofie - Kunst - Liefde

Subthema's
rouwverwerking, storytelling

Activiteiten
Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen - Volwassenen - Senioren

Geerteke van Lierop (1980) studeerde Moderne Nederlandse Letterkunde aan de VU in Amsterdam en volgde theateropleidingen in Amsterdam en Londen.
Ze is naast actrice in (internationale) speelfilms en tv-series (Flikken Maastricht, GTST, De zaak Menten, KLEM, Vrijland, De Ludwigs, Hunter Street) een veelgevraagd spreker, trainer en sprekerscoach voor onder meer TEDx.

14 september 2018 verscheen haar debuut Een zee van glas bij Uitgeverij Ten Have. Haar veelbesproken boek heeft binnen vier maanden een derde druk. 
Geerteke geeft sinds de verschijning van haar boek regelmatig lezingen over haar ervaring met de dood, verlies, tijd, en de troostende werking van toevallige ontmoetingen, de natuur en kunst. 

Over 'Een zee van glas'

Een klein en verfijnd boek dat een indringend beeld geeft van wat er gebeurt als je de dood aankijkt.
- Lex Bohlmeijer, De Correspondent

Mooi is hoe Geerteke van Lierop in tastende en tere taal in de buurt komt van wat zich nauwelijks laat verwoorden.
- Thomas Verbogt, auteur van Hoe alles moest beginnen 

Zonder enig sentiment vertelt Geerteke van Lierop loepzuiver over het snijdende verdriet en de wanhoop, maar ook over de moed en de groeiende levenskracht na de dood van haar grote liefde.
- ZIN Magazine

Een prachtig, troostrijk boekje over rouw, dat is Een zee van glas door Geerteke van Lierop. In de zomer van 2016 verdronk haar geliefde. In korte, tere hoofdstukjes en gedichten vertelt ze hoe geleidelijk de stroom van medeleven opdroogde, de seizoenen vergleden, hoe haar emoties telkens een andere vorm aannamen en hoe het leven toch weer doorging zonder hem.
- Margriet


Meer informatie over Geerteke is te vinden op haar website www.geerteke.com.

Publicaties

Een zee van glas
2018, Uitgeverij Ten Have
Non-fictie

Media