toon meer

Non-fictieschrijver

Genre
Columns - Non-fictie - Essays - Journalistiek

Thema's
Rouw - Familie - Humor - Psychologie

Subthema's
Vrolijk besparen, Consuminderen/kinderen, betaalbare uitvaart, Meer doen, Met Minder, Altijd Genoeg

Activiteiten
Interview (als geïnterviewde) - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Volwassenen - Senioren

Vrolijk besparen, consuminderen, aflossen, meer doen met minder: Marieke weet raad
MARIEKE HENSELMANS publiceert al jaren over geldzaken, en krijgt steeds een positieve pers. In vele recensies (van Margriet, de Telegraaf, en Trouw tot NRC) wordt zij geprezen om haar opgewekte schrijfstijl, verdieping in de onderwerpen, haar humor en het feit dat ze nooit aan het moraliseren slaat. Ze publiceerde in Volkskrant, AD, Zin- en Genoeg Magazine en veel andere publiekbladen.
Twee seizoenen presenteerde zij samen met Peter van der Vorst het veelbekeken tv-programma Geen cent te makken. (1,4 miljoen kijkers). Ze twittert op @Mariekebespaart.

Ze schreef meer dan 20 boeken waarvan er bij elkaar meer dan 100.000 werden verkocht.
“Consuminderen met kinderen’, ‘Crisischecklist’, ‘Vrolijk besparen’, en ’Eigenwijs je hypotheek aflossen’ onder andere. Ze werkt nu aan ‘Laat je niet kisten door de commercie’ een mooie uitvaart voor elk budget’, dat in september 2017 uitkomt.

Marieke gaf honderden lezingen voor bibliotheken, bedrijven, banken en allerlei soorten instellingen. Zij zorgt met haar informatie, creativiteit, en humor voor een leuke, zinvolle en bijzondere lezing. Naar keuzes kan de focus liggen op kinderen, opvoeden, vrolijk besparen voor jongeren, gezinnen of ouderen of op de betaalbare en toch mooie uitvaart. Haar informatie is altijd praktisch, er zit voor iedereen wat bij.

Publicaties

Laat je niet kisten door de commercie
2017, Uitgeverij Genoeg
Journalistiek
Consuminderen met kinderen
2013, Uitgeverij Genoeg
Journalistiek
Vrolijk besparen
2012, Forte
Journalistiek

Media