Floor Bal

Twitter @floor_bal

Website floorbal.nl

Genre Kinder- of jeugdboek - Non-fictie / wetenschap

Thema's Geschiedenis - Wetenschap

Subthema's Familiegeschiedenis - genealogie - historie van de aarde en het heelal

Leeftijdsgroepen

Kleuters - Groep 3-4 Basisonderwijs - Volwassenen - Senioren

Als journalist leerde Floor Bal om ingewikkelde onderwerpen luchtig en begrijpelijk uit te leggen aan het grote publiek. Overdag werkt ze als redacteur onderwijs & wetenschap bij universiteitsblad Advalvas. ’s Avonds –als ze puf heeft -  schrijft ze een boek. Of twee.

Die kunnen gaan over kleine verhalen, zoals het uitzoeken van je eigen familiegeschiedenis. Of juist hele grote verhalen: het ontstaan van het heelal, de aarde en de mensheid. Maar het onderwerp is altijd het verleden. Komt die studie geschiedenis ook nog eens van pas.

Ook jonge kinderen zijn druk bezig met het ontstaan van onze planeet. Wanneer is de aarde begonnen met bestaan? Hoe kwam de mens op de aarde? Het hele soepzootje (Gottmer, 2018) is het eerste prentenboek dat zich aan deze grote vragen waagt. Stap voor stap worden de belangrijkste ontwikkelingen op kleuterniveau uitgelegd.

Het grote familieboek (Unieboek|Het Spectrum, 2014) is een doe-het-zelfboek waarin uitgelegd wordt hoe je je familiegeschiedenis en stamboom van de afgelopen tweehonderd jaar makkelijk en online kunt achterhalen. Genealogie voor beginners.

Publicaties

Het hele soepzootje: het ontstaan van het heelal, de aarde, de mensen en de rest

2018, Gottmer Uitgevers Groep

3 t/m 7 jaar

Kinder- of jeugdboek

Het grote familieboek: ontdek je voorouders, hun leven en hun tijd

2014, Uitgeverij Unieboek Het Spectrum

Non-fictie