Annemarie van der Eem

Geboortejaar 1976

Geboorteplaats Haarlem Noord-Holland

Genre Kinderboek - Prentenboek - Jeugdboek

Thema's Familie - Humor - Vriendschap - Dieren

Subthema's Huisdieren - onderhandelen

Leeftijdsgroepen

Kleuters - Groep 3-4 Basisonderwijs

Annemarie van der Eem debuteerde in 2017 bij Lemniscaat met het prentenboek Ik wil een leeuw!, met illustraties van Mark Janssen. Binnen een paar maanden was het boek toe aan de derde druk en waren de rechten verkocht aan uitgevers in Duitsland, Denemarken, Italië, Zuid-Korea en China. Een lekker debuut dus, waarna Annemarie heel wat scholen, boekhandels en bibliotheken heeft bezocht.

Ik wil een leeuw! is een grappig en kleurrijk boek, dat ook aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek 2018: vriendschap. Want welk kind wil nu niet een huisdier als nieuwe beste vriend? 

Annemarie komt het verhaal graag (lekker interactief en met veel gebrul) voorlezen aan kleuters en groep 3. En daarna: leeuwenmaskers maken. De leeuwenstaart, schmink en het brulbord gaan ook mee!

Vanaf groep 3 kan Annemarie ook een inspirerende les verzorgen: hoe bedenk je een verhaal? De kinderen in de klas worden uitgedaagd om zelf een grappig, spannend of mooi verhaal te bedenken. Bij vorige schoolbezoeken leverde dit prachtige verhalen op. Bijvoorbeeld over juf Salto op de maan. Of over Enzo, die samen met zijn paard Knol in de woestijn op zoek gaat naar zijn lievelingseten: pizza! 

Verhalen vertellen én bedenken; Annemarie komt er graag voor langs! 

Publicaties

Ik wil een leeuw!

2017, Uitgeverij Lemniscaat

3 t/m 6 jaar

Kinder- of jeugdboek / Prentenboek

Media

video's