Dave Boomkens

Geboortedatum 30-04-1990

Geboorteplaats Hilversum

Website https://nl.wikipedia.org/wiki/Dave_Boomkens
Facebook https://www.facebook.com/dave.boomkens1
Twitter https://twitter.com/DaveBoomkens

Afbeelding van de auteur

Geboortedatum
30-04-1990

Geboorteplaats
Hilversum

Website
https://nl.wikipedia.org/wiki/Dave_Boomkens
Facebook
https://www.facebook.com/dave.boomkens1
Twitter
https://twitter.com/DaveBoomkens

toon meer

Fictieschrijver - Non-fictieschrijver

Genre
Non-fictie

Thema's
Europa - Geschiedenis - Diversiteit - Mediawijsheid

Subthema's
Eurovisie Songfestival, Liesbeth List, Ramses Shaffy

Activiteiten
Interview (als geïnterviewde) - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen - Volwassenen - Senioren

Dave Boomkens (30 april 1990) is een Nederlandse schrijver en journalist woonachtig te Rotterdam. In het voorjaar van 2015 verscheen Het Grote Songfestivalboek, waarin hij de lezer een onthullende blik achter de coulissen van het Songfestival biedt. Zijn tweede boek verscheen in het najaar van 2017 bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff: De dochter van de vuurtorenwachter, een biografie over het leven van zangeres Liesbeth List. Voor het boek sprak hij onder meer met Cees Nooteboom, Boudewijn de Groot, Typhoon, Erwin Olaf, Wim Kok en Mies Bouwman.

In 2019 verscheen bij dezelfde uitgeverij Een leven lang geleden, de biografie van Getty Kaspers, de zangeres die in 1975 met Teach In voor Nederland het Eurovisie Songfestival won. In het boek vertelt Kaspers dat haar leven niet altijd een sprookje is geweest. Vlak na haar geboorte werd ze afgestaan door haar biologische moeder, die haar na zestien jaar weer terugeist. En ook na de hit Dinge-dong verloopt haar leven vol ups en downs.

Dave richt zich nu voornamelijk op fictie en het schrijven van korte verhalen. Zo schreef hij onlangs Streekbus voor literair platform Hard//hoofd en richtte hij samen met schrijvers Edward van de Vendel en Ellen Deckwitz de website Eurostory.nl op waarin hij verslag doet van de politieke, culturele en literaire achtergronden van het Eurovisie Songfestival. Regelmatig vertelt Boomkens, aan de hand van Eurovisiefragmenten, over de politieke geschiedenis van Europa. Ook draagt hij, zo nu en dan, op festivals fictie voor.

Dave’s passie voor schrijven kwam tot wasdom toen hij in 2014 meedeed aan Write Now!, een schrijfwedstrijd voor jongeren tussen de 15 en 24 jaar oud die gehouden wordt in het Nederlandse taalgebied. Met het verhaal Vélodrom d'Hiver eindigde hij tweede in de Rotterdamse voorronde. Naast al het schrijven, is Dave communicatieadviseur aan de TU Delft.

Publicaties

Het Eurovisie Songfestival
2020, Uitgeverij Querido
Een leven lang geleden
2019, Luitingh-Sijthoff
Biografie
Liesbeth List, de dochter van de vuurtorenwachter
2017, Luitingh-Sijthoff
Biografie
Het Grote Songfestivalboek
2015, Just Publishers
Non-fictie

Media

foto's