Fotograaf: Bart van Dieken

Tjerk Noordraven

Genre Kinder- of jeugdboek - Spannend

Thema's Vriendschap

Subthema's Vertrouwen - zelfvertrouwen - zelfontplooiing - anders zijn - vrijheid - avontuur - spanning - griezelen

Leeftijdsgroepen

Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs

Tjerk Noordraven werkte als redacteur van boeken, totdat hij besloot om kinderboekenschrijver te worden. Zijn debuut Het nieuwe spookhuis (2017) werd zeer goed ontvangen en kreeg al na een week een tweede druk. In 2018 verschenen De Transsylvanië Express en De horrorhoeve.

Tijdens een auteursbezoek neemt Tjerk Noordraven de kinderen mee naar de spannende wereld van zijn boeken. Hij laat tal van griezelige dingen zien: vleermuizen op sterkwater, opgezette vogelspinnen en schorpioenen, een vleermuisschedel en een echt mensenbot. Op zijn schouder zit zelfs een opgezette vleerhond!

Tjerk Noordraven treedt het liefst in de aula op voor drie of vier klassen tegelijk (doelgroep: groep 6 t/m 8), maar ook een optreden in de klas is mogelijk. Op meeslepende wijze vertelt hij over zijn boeken en over de griezelige dieren die hij bij zich heeft. Hij prikkelt de nieuwsgierigheid van de kinderen met weetjes en laat hen huiveren met spannende verhalen. De lezing is erg interactief en er is volop ruimte voor de vragen en opmerkingen van de kinderen, die altijd heel enthousiast reageren op wat Tjerk vertelt.

Aanbevelingen en testimonials vindt u hieronder onder 'documenten'.

Publicaties

De horrorhoeve

2018, moon

10 t/m 12 jaar

Kinder- of jeugdboek / Spanning

De Transsylvanië Express

2018, moon

9 t/m 12 jaar

Kinder- of jeugdboek / Spanning

Het nieuwe spookhuis

2017, moon

9 t/m 12 jaar

Kinder- of jeugdboek / Spanning

Literaire prijzen

2e plek Hotze de Roosprijs 2018 - Het nieuwe spookhuis