Fotograaf: Bart van Dieken

Tjerk Noordraven

Genre Kinder- of jeugdboek - Spannend

Thema's Vriendschap

Subthema's Vertrouwen - zelfvertrouwen - zelfontplooiing - anders zijn - vrijheid - avontuur - spanning - griezelen

Leeftijdsgroepen

Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs

Tjerk Noordraven werkte als redacteur van boeken, totdat hij besloot om kinderboekenschrijver te worden. Zijn debuut Het nieuwe spookhuis (2017) is bekend van de tv-spotjes. In 2018 verschenen De Transsylvanië Express en De horrorhoeve.

Als geen ander weet Tjerk Noordraven kinderen enthousiast te maken over boeken en aan te zetten tot lezen. Een schrijversbezoek van Tjerk is voor leerlingen dan ook echt een beleving. Hij komt de klas in met een opgezette vleerhond op zijn schouder en een echt mensenbot in zijn hand. Als hij vertelt over zijn boeken en een spannende actiescène voorleest, zit zelfs de grootste druktemaker muisstil op het puntje van zijn stoel.

Tjerk weet de leerlingen echt mee te nemen naar de wereld van zijn boeken als hij vertelt over vampiers en over een nachtelijk bezoek aan een kerkhof. Hij heeft opgezette vleermuizen bij zich en vertelt daar van alles over. Kinderen reageren altijd ontzettend enthousiast en zitten vol vragen, wat een heel interactief geheel oplevert.

Qua groepsgrootte is alles mogelijk. Tjerk staat net zo graag in de klas voor één groep als dat hij op een podium in de aula optreedt voor de hele bovenbouw.

Aanbevelingen en testimonials vindt u hieronder onder 'documenten'.

Publicaties

De horrorhoeve

2018, moon

10 t/m 12 jaar

Kinder- of jeugdboek / Spanning

De Transsylvanië Express

2018, moon

9 t/m 12 jaar

Kinder- of jeugdboek / Spanning

Het nieuwe spookhuis

2017, moon

9 t/m 12 jaar

Kinder- of jeugdboek / Spanning

Literaire prijzen

2e plek Hotze de Roosprijs 2018 - Het nieuwe spookhuis