Fotograaf: Carmen Morlon

Thomas Nondh Jansen

Geboortejaar 1985

Geboorteplaats Bangkok

Genre Jeugdboek - Kinderboek - Prentenboek - Reisverhaal

Thema's Azië - Diversiteit - Familie - Geschiedenis - Natuur - Reizen - Vriendschap

Subthema's Adoptie Verdwalen Olifant Nederlandse landschap fotografie afkomst

Leeftijdsgroepen

Kleuters - Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen - Volwassenen - Senioren

Over Thomas:
Fotograaf en kinderboeken maker Thomas Nondh Jansen maakt kleurijkke stillevens van dagelijkse producten zoals koffie kopjes, wattestaafjes en groenten en fruit. Verwondering en 'anders kijken' zijn belangrijke elementen in zijn fotografie. Zo neemt hij je mee in een wereld vol fantasie. Thomas gebruikt fotografie als middel om verhalen te vertellen.       

In de zomer van 2016 kwam zijn kinderboek 'De olifant die niet wist of hij verdwaald was.' uit via Uitgeverij Leopold. Hierin volgen we de fantasievolle reis van een verdwaald plastic olifantje door het Nederlandse landschap. Door weer en wind op zoek naar zijn roots.

Thomas zijn werk is gepubliceerd in Volkskrant Magazine, NRC Handelsblad en PS Het Parool. Zijn werk was te zien in FOAM en tijdens Unseen Photo Festival in Amsterdam. Thomas geeft les aan het basis onderwijs via museum Meermanno in Den Haag, het Kunstmuseum Den Haag en het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. 

Fotograferen met een olifant!
Speciaal voor de Schrijverscentrale en de Kinderboekenweek 2020 heeft Thomas het lesprogramma 'Fotograferen met een olifant' ontwikkeld. Waarin de kinderen meer leren over kijken, fantasie, fotografie (geschiedenis) en een verhaal maken met foto's. Ze krijgen allerlei oude camera's te zien, een vijftal fotografie tips en gaan zelf aan de slag! En hij leest voor uit zijn kinderboek. Thomas zijn lessen zijn interactief en bevatten humor. Fantasie en verwondering staan voorop! 

Referentie's
" Thomas bezocht de groepen 7 en 8 en zowel zowel kinderen als leerkrachten 
waren erg enthousiast over de inhoud en de manier waarop er inhoud gegeven werd aan het bezoek. De kinderen hadden veel inbreng en deden goed mee! " 
- Tineke, leerkracht en cultuur coördinator Basisschool De Evenaar in Heemstede - 

" Tijdens de Kinderboekenboekenweek is Thomas bij ons in de klas geweest om zijn boek 'De olifant die niet wist of hij verdwaald was' te presenteren. De prenten/foto's spraken de kinderen erg aan en ze wilden er meteen van alles over kwijt! Na het voor het voorlezen konden ze nog even lekker aan de slag met een maken van een masker. " 
- Carolien, leerkracht groep 1/2, Basisschool Bommelstein in Nieuw-Vennep -

Publicaties

'De olifant die niet wist of hij verdwaald was'.

2016, Uitgeverij Leopold

3 t/m 100 jaar

Kinder- of jeugdboek