Fotograaf: Carmen Morlon

Thomas Nondh Jansen

Geboortejaar 1985

Geboorteplaats Bangkok

Genre Kinderboek - Prentenboek - Reisverhaal - Jeugdboek

Thema's Azië - Familie - Diversiteit - Natuur - Reizen - Vriendschap

Subthema's Adoptie Verdwalen Olifant Nederlandse landschap fotografie afkomst

Leeftijdsgroepen

Kleuters - Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen - Volwassenen - Senioren

Over Thomas:
Fotograaf en kinderboeken maker Thomas Nondh Jansen is op jonge leeftijd geadopteerd vanuit Thailand en groeide op bij zijn Nederlandse ouders. In zijn werk vraagt hij zich af waar hij vandaan komt, zich thuis voelt en wat Nederland voor hem betekend. In de zomer van 2016 kwam zijn kinderboek 'De olifant die niet wist of hij verdwaald was.' uit via Uitgeverij Leopold. Hierin volgen we de fantasievolle reis van een verdwaald plastic olifantje door het Nederlandse landschap. Door weer en wind op zoek naar zijn roots. Thomas gebruikt fotografie als middel om visuele verhalen te vertellen. 

Thomas zijn werk is gepubliceerd in Volkskrant Magazine, het NRC Handelsblad en kunst magazine Ordinary. Hij werkt in opdracht voor het NRC Handelsblad, reclamebureau KesselsKramer en Vandejong en het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR). Zijn werk was te zien in FOAM en tijdens Unseen Photo Festival in Amsterdam. Zijn kinderboek was te zien als foto expositie bij galerie Vasli Souza in Malmö, Zweden. Thomas is fotografie docent bij het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam en kunst-docent bij het Gemeente Museum Den Haag en Museum Meermanno - Huis voor het boek in Den Haag. Hij geeft les aan zowel het basis als voortgezet onderwijs. 

Op reis met een olifant
Speciaal voor de Schrijverscentrale en de kinderboekenweek 2019 heeft Thomas het lesprogramma 'Op reis met een olifant' ontwikkeld. Waarin de kinderen al stampend en tetterend als echte olifanten meer leren over reizen, verdwalen, olifanten, verhalen vertellen, het Nederlandse landschap en fotografie. 

Referentie's
" Thomas bezocht de groepen 7 en 8 en zowel zowel kinderen als leerkrachten 
waren erg enthousiast over de inhoud en de manier waarop er inhoud gegeven werd aan het bezoek. De kinderen hadden veel inbreng en deden goed mee! " 
- Tineke, leerkracht en cultuur coördinator Basisschool De Evenaar in Heemstede - 

" Tijdens de Kinderboekenboekenweek is Thomas bij ons in de klas geweest om zijn boek 'De olifant die niet wist of hij verdwaald was' te presenteren. De prenten/foto's spraken de kinderen erg aan en ze wilden er meteen van alles over kwijt! Na het voor het voorlezen konden ze nog even lekker aan de slag met een maken van een masker. " 
- Carolien, leerkracht groep 1/2, Basisschool Bommelstein in Nieuw-Vennep -

Publicaties

'De olifant die niet wist of hij verdwaald was'.

2016, Uitgeverij Leopold

3 t/m 100 jaar

Kinder- of jeugdboek