Roos Schlikker

Afbeelding van de auteur
toon meer

Scenarioschrijver - Fictieschrijver - Non-fictieschrijver - Toneelschrijver

Genre
Muzikale voorstelling - Boekverfilming - Journalistiek - Essays - Columns - Toneel - Roman - Non-fictie - Kort verhaal

Thema's
Politiek - Gezondheid - Psychologie - Familie - Liefde

Subthema's
psychiatrie, verlies (kinderen), actualiteit

Activiteiten
Lezing - Presentatie - Workshop/masterclass - Voordracht

Leeftijdsgroepen
Volwassenen

Roos Schlikker schrijft. Boeken, reportages, artikelen, columns en scenario's. Hartverscheurend, grappig, boos, verdrietig of cynisch, bij Roos kan het vele kanten op.

Tegenwoordig heeft ze een populaire column in het Parool en is daarnaast columnist van o.m. LINDA, Intermediair, Kek Mama en Libelle. In haar columns schrijft ze over het leven van alledag, maar ook over politiek en psychiatrie. Met een moeder die aan een bipolaire stoornis lijdt ziet Roos het als haar missie om op persoonlijke wijze aandacht te vragen voor depressie en psychiatrische aandoeningen. Ook zette zij de registratie van doodgeboren kinderen op de politieke kaart.

Roos geeft lezingen over o.a het leven van alle dag, moederschap, politiek, financiele kwesties en psychiatrie. Daarbij schrijft zij columns op maat en draagt deze voor tijdens events.  Meerdere onderwerpen zijn bespreekbaar.

In mei 2017 verscheen bij Atlas Contact haar eerste roman: Huisje, boompje, beest.

Roos Schlikker (Amsterdam, 1975) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde (afstudeerrichting moderne letterkunde) en deed daarna een postdoc journalistiek.

 

Media

foto's