Jennefer Mellink

Geboortejaar 1985

Geboorteplaats Amersfoort Utrecht

Genre Kinderboek - Kort verhaal - Spanning - Young adult - Jeugdboek

Thema's Rouw - Europa - Familie - Misdaad - Pesten - Psychologie - Vriendschap

Subthema's Moord - Verdachte omstandigheden - Misleiding - Vertrouwen - Studenten - Jongeren - Schoolvakantie

Leeftijdsgroepen

Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen - Volwassenen

Jennefer Mellink (Amersfoort, 1985) is opgegroeid in Leusden. In juni 2014 debuteerde ze met Gebroken, een zenuwslopend spannende young adult thriller die lovend werd ontvangen. Gebroken werd genomineerd als beste young adult thriller van het jaar (Hebban, 2014). Haar tweede young adult thriller Kwaad bloed verscheen in juni 2015. Ook over dit boek zijn de recensies en reacties zeer positief. Haar derde boek, Gevarenzone, verscheen in juli 2016.

Vermoorde onschuld (mei 2018, Luitingh-Sijthoff) is Jennefers vierde boek: een waanzinnig spannende psycholigische young adult thriller voor jongens én meiden! In het voorjaar van 2020 verschijnen er 3 nieuwe boeken, waarvan 2 young adult thrillers!

Ze schrijft ook columns en korte (spannende) verhalen die zijn verschenen in diverse verhalenbundels en tijdschriften. Ook heeft ze zes jaar boekrecensies geschreven voor Hebban/Crimezone. Jennefer wandelt graag urenlang met haar hondje door de natuur en houdt ook van lezen, koken en reizen. 

Jennefer is young adult boeken gaan schrijven omdat ze van mening is dat jongeren meer zouden moeten lezen. Lezen is ontzettend leuk, als je maar het juiste boek in handen hebt! Ze probeert jongeren te overtuigen van het feit dat lezen niet alleen heel ontspannend, maar ook erg leerzaam is. Haar boeken worden door jongeren en volwassenen gelezen.

Tijdens lezingen vertelt ze over hoe ze schrijfster is geworden, (het ontstaan van) haar boeken, korte verhalen en indien gewenst geeft ze leerlingen een (schrijf)opdracht. Er mogen tussendoor en achteraf altijd vragen worden gesteld.

Omdat Jennefer veel korte (spannende) verhalen heeft gepubliceerd in verhalenbundels, is het ook mogelijk om haar te boeken voor een workshop “korte spannende verhalen schrijven”. Tijdens deze workshop legt ze onder andere uit hoe je de spanning opbouwt in korte verhalen en vervolgens mogen de cursisten/leerlingen zelf aan de slag. Enkele verhalen zullen met de hele groep/klas besproken worden zodat iedereen iets van elkaar kan opsteken. Jennefer geeft workshops aan leerlingen van de bovenbouw en volwassenen.

Instagram van Jennefer.

Publicaties

Vermoorde Onschuld

2018, Luitingh-Sijthoff

13 t/m 100 jaar

Spanning / Young adult

Gevarenzone

2016, CLAVIS

15 t/m 100 jaar

Spanning / Young adult

Kwaad Bloed

2015, CLAVIS

15 t/m 100 jaar

Spanning / Young adult

Gebroken

2014, CLAVIS

15 t/m 100 jaar

Spanning / Young adult

Literaire prijzen

Nominatie "Beste Young adult thriller" (Hebban) 2014 - Gebroken