Margriet Brandsma

Geboortedatum 17-07-1957

Geboorteplaats Sint Pancras

Afbeelding van de auteur

Geboortedatum
17-07-1957

Geboorteplaats
Sint Pancras

toon meer

Non-fictieschrijver

Genre
Autobiografie - Non-fictie - Reisverhaal - Kort verhaal - Dagboek - Biografie

Thema's
Europa - Geschiedenis

Leeftijdsgroepen
Volwassenen

Margriet Brandsma verwierf bekendheid als verslaggever bij het NOS-journaal. Ze werkte van 2002 tot 2012 als correspondent in Duitsland en besloot zich daarna volledig op het schrijven te richten.
Over bondskanselier Angela Merkel schreef Brandsma de biografie Het mirakel Merkel (2012) en voor het boek Was wir noch zu sagen hätten (2016) interviewde ze zes Duitsland-correspondenten over hun ervaringen en vooral hun verbazing over hoe het in het toch zo goed georganiseerde land zo nu en dan flink mis gaat.
In 2018 verscheen van haar hand een boek over het Ruhrgebied dat de afgelopen decennia enorme veranderingen doormaakte. Het industriegebied van weleer, van rook en vuur, is veranderd in een regio waar de nadruk ligt op natuur en cultuur.

Over het Duitsland van Merkel, het Duitsland dat dit jaar herdenkt dat het 30 jaar geleden is dat de Muur viel maar dat nog bepaald nog niet kan vieren dat de verschillen tussen Oost en West  verdwenen zijn, vertelt Margriet Brandsma met verve tijdens lezingen overal in het land.  


 

Publicaties

Daar is de Muur
2016, Conserve
Non-fictie
Was wir noch zu sagen hätten
2016, Conserve
Non-fictie
De gaskolonie
2016, Uitgeverij Passage
Non-fictie
Vluchtcode Vlinder
2014, Conserve
Non-fictie
Het mirakel Merkel
2012, Conserve
Non-fictie