Francien Regelink

Geboorteplaats Warnsveld Gelderland

Genre Autobiografie - Dagboek - Biografie

Thema's Liefde - Pesten - Seksualiteit - Mediawijsheid - Vriendschap

Subthema's Sexting - Grooming

Leeftijdsgroepen

Groep 7 -8 Basisonderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen - Volwassenen - Senioren

Toen Francien Regelink (nu 28 jaar) 15 jaar oud was, liet zij via de webcam haar borsten zien aan de coolste jongen van de school. Ze maakte een screenshot en stuurde hem dat (via MSN) toe in de veronderstelling dat het ‘for your eyes only’ was. Daar dacht hij anders over. Want enige tijd later hingen ze door de hele school.

Regelmatig verschijnen berichten over dit soort voorvallen in het nieuws. Eind jaren ’90 hadden we er nog geen naam voor, tegenwoordig wel: SEXTING. Door de komst en explosieve groei van social media gaat de verspreiding van dit soort intieme beelden vele malen sneller en verder. En is de vernietigende kracht dus ook groter en, zo blijkt keer op keer, niet te overzien.

Met haar voorlichting ‘Francien laat je tieten nog eens zien!’ wil Francien niet alleen haar persoonlijke verhaal vertellen, maar vooral de jongeren van nu bewust maken van de gevolgen. De gevolgen voor het slachtoffer als je zo’n foto doorstuurt aan je vrienden. En de gevolgen voor jezelf als je – in volste vertrouwen – een naaktfoto van jezelf verstuurt aan je grote liefde of je beste vriend(in).

Publicaties

Francien Laat Je Tieten Nog Eens Zien

2016, Kosmos

16 t/m 99 jaar

Non-fictie

Media