Fotograaf: Chris van Houts

Sanne Rooseboom

Geboortejaar 1979

Geboorteplaats Rotterdam Utrecht

Genre Kinderboek - Jeugdboek

Thema's Humor - Pesten - Reizen - Vriendschap

Subthema's humeurigheid - sprookje - avontuur - stoere prinses - stiekem mensen helpen

Leeftijdsgroepen

Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs

Sanne komt graag op bezoek bij scholen en bibliotheken om enthousiast te vertellen over lezen, schrijven en over haar boeken. Ze vertelt aan groep 4 en 5 graag over Jippie! Een humeurig sprookje. Het bezoek gaat dan ook niet alleen over boeken, maar ook over humeurig zijn. Wanneer ben je dat? Is het erg? Er hoort altijd een quiz bij en een landkaart. In groep 6, 7 en 8 gaat het aan de hand van haar boeken over Het Ministerie van Oplossingen over ministeries én over hoe je stiekem mensen kunt helpen. In elke les wordt de fantasie aangewakkerd en kunnen kinderen alle vragen stellen die ze willen. Sanne geeft ook workshops waarin kinderen stiekem problemen van andere mensen proberen op te lossen, net zoals ambtenaren van het Ministerie van Oplossingen. 

Voor de Kinderboekenweek 2019 heeft Sanne een speciaal programma, wat hieronder bij 'documenten' te vinden is. Het is een les waarin de kinderen praten over hun lievelingsboeken en hun fantasie gebruiken bij het herschrijven van een verhaal. Want wat als de achtervolging met de auto zou veranderen in een achtervolging op een paard? Of met de trein? 

Sanne werd in 1979 in Utrecht geboren, studeerde Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam en werd daarna journalist. Ze debuteerde in mei 2016 als kinderboekenschrijver met het grappige Jippie! Een humeurig sprookje (Van Holkema en Warendorf), dat een jaar later werd gevolgd door Jippie! En de ridders van Hak. Voor de bovenbouw schrijft ze over Het Ministerie van Oplossingen (Van Goor, 9+), deel drie komt in mei uit. Sanne woont in Rotterdam. Ze is een dag per week Schoolschrijver op een basisschool in Schiedam.

Publicaties

Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis

2019, VAN GOOR

9 t/m 12 jaar

Kinder- of jeugdboek

Het Ministerie van Oplossingen en de verdwenen Van Gogh

2018, VAN GOOR

10 t/m 12 jaar

Kinder- of jeugdboek

Jippie! En de ridders van hak

2017, Van Holkema & Warendorf

7 t/m 9 jaar

Kinder- of jeugdboek

Jippie! Een humeurig sprookje

2016, Van Holkema & Warendorf

7 t/m 9 jaar

Kinder- of jeugdboek / Proza - fictie

Het Ministerie van Oplossingen

2016, VAN GOOR

10 t/m 12 jaar

Kinder- of jeugdboek

toon meer