Fotograaf: Chris van Houts

Claudia Jong

Geboortejaar 1972

Geboorteplaats Den Haag

Genre Kinderboek - Prentenboek - Toneel - Jeugdboek - Boekverfilming - Muzikale voorstelling

Thema's Filosofie - Humor - Kunst - Liefde - Diversiteit - Reizen - Vriendschap

Subthema's theater - poëzie - fantasie - verbeeldingskracht - buitenbeentjes - verdwijnende beroepen - de dood - tragikomische personages - romantiek

Leeftijdsgroepen

Kleuters - Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen - Volwassenen

Claudia Jong schreef toneelteksten en publiceerde drie kinderboeken: Wolfje, Nooit is voor altijd en Max maakt een vriend. 
Haar debuut Wolfje werd bekroond met de Hotze de Roosprijs 2012. Max maakt een vriend is een prentenboek over vriendschap, met sfeervolle tekeningen van Kristof Devos. Kijk voor meer info op Claudia's website bij 'Kinderboeken' en bij 'Recensies'.

In verband met Wolfje en Max maakt een vriend biedt Claudia een programma aan voor de Kinderboekenweek 2019 (ook leuk buiten de KBW!). Ze leest voor, beantwoordt vragen en praat met de kinderen over het thema reizen. Ze geeft een korte schrijf- of tekenopdracht (afhankelijk van de leeftijdsgroep), waarbij de kinderen zelf actief zijn. Voor de praktische invulling kun je het formulier downloaden, bij documenten.

Claudia heeft veel ervaring met schoolbezoeken en is sinds 2018 Schoolschrijver. Ze houdt ervan met kinderen te praten over boeken, over schrijven en over de onderwerpen die kinderen bezighouden. Altijd met de nodige humor. Een schoolbezoek kan klein en intiem zijn, maar ook groot en feestelijk, met een spannende kinderboekenquiz en confettidouche voor de winnaar(s). Ook leuk (op aanvraag): een volledige les (met foto's en attributen) over hoe een boek wordt gemaakt, en wie daar allemaal aan meewerken.

Workshops of lessen creatief schrijven voor jongeren of volwassenen zijn ook mogelijk. Kijk voor meer info op Claudia's website bij 'Contact' en 'Docent / Leesbevordering'. Vragen? Aarzel niet, neem contact op.

Publicaties

Max maakt een vriend

2018, De Eenhoorn

4 t/m 12 jaar

Prentenboek

Nooit is voor altijd

2013, DAVIDSFONDS

6 t/m 12 jaar

Prentenboek

Wolfje

2011, Gottmer Uitgevers Groep

8 t/m 12 jaar

Kinder- of jeugdboek

Literaire prijzen

Hotze de Roosprijs 2012 - Wolfje