Fotograaf: Chris van Houts

Claudia Jong

Geboortejaar 1972

Geboorteplaats Den Haag

Genre Jeugdboek - Kinderboek - Prentenboek - Toneel

Thema's Diversiteit - Filosofie - Geschiedenis - Humor - Kunst - Liefde - Reizen - Vriendschap

Subthema's theater - poëzie - fantasie - verbeeldingskracht - buitenbeentjes - verdwijnende beroepen - de dood - tragikomische personages - romantiek

Leeftijdsgroepen

Kleuters - Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen - Volwassenen

Claudia Jong schreef toneelteksten en publiceerde drie kinderboeken: Wolfje, Nooit is voor altijd en Max maakt een vriend. Haar debuut Wolfje werd bekroond met de Hotze de Roosprijs 2012.  
Kijk voor meer info op Claudia's website bij 'Kinderboeken' en bij 'Recensies'.

In verband met de Kinderboekenweek 2020 biedt Claudia een themaprogramma aan: 'Springlevende geschiedenishelden' (ook leuk buiten de KBW). In kleine groepen geeft ze een schrijfopdracht waarbij de kinderen leren hoe ze hun geschiedenisheld(in) tot leven kunnen wekken in een eigen verhaal. Met grote groepen doet ze de ‘Springlevende-Geschiedenishelden-Boekenquiz’, met feestelijke felicitatie voor de winnaar(s).
Bekijk voor de praktische invulling en voorbereiding het formulier bij documenten (pdf).

Claudia heeft veel ervaring met schoolbezoeken en is sinds 2018 Schoolschrijver. Ze houdt ervan met kinderen te praten over boeken, over schrijven en over de onderwerpen die kinderen bezighouden. Altijd met de nodige humor. Een schoolbezoek kan klein en intiem zijn, maar ook groot en feestelijk. Ook mogelijk (op aanvraag): een volledige les met foto's en attributen over hoe een boek wordt gemaakt, en wie daar allemaal aan meewerken.

Publicaties

Max maakt een vriend

2018, De Eenhoorn

4 t/m 12 jaar

Prentenboek

Nooit is voor altijd

2013, DAVIDSFONDS

6 t/m 12 jaar

Prentenboek

Wolfje

2011, Gottmer Uitgevers Groep

8 t/m 12 jaar

Kinder- of jeugdboek

Literaire prijzen

Hotze de Roosprijs 2012 - Wolfje