Laura Burgers

Geboortejaar 1989

Geboorteplaats Den Haag Zuid-Holland

Genre Columns / Essays / Journalistiek - Kinder- of jeugdboek - Non-fictie / wetenschap - Spannend - Young adult

Thema's Filosofie - Humor - Misdaad - Wetenschap

Subthema's klonen van mensen; scifi; computermisdaad; schilderkunst

Leeftijdsgroepen

Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen - Volwassenen

Laura Burgers (Den Haag, 1989) is de dochter van Simon Burgers. Samen schreven ze de spannende 12+ young adult romans Copycat en Het Morelli principe. In een gastles komen Laura en Simon vertellen hoe je geheimschriften ontraadselt, hoe je spannend kunt schrijven en wat het mysterieuze principe van Morelli inhoudt. De gastles daagt de leerlingen uit verder te denken over kunst, over henzelf en over taal.

 

Laura gaf eerder voor bibliothecarissen uit Noord-Nederland een lezing met als onderwerp 'hoe hou je jongens van 12+ aan het lezen?'.


Laura heeft Rechten en Frans gestudeerd in Amsterdam, Parijs en New York. Ze werkt nu aan de universiteit. Ze schrijft regelmatig voor de filosofische website Brainwash.nl 

 

In september 2017 verschijnt bij Amsterdam University Press de essaybundel Blikopener, die zij met zes anderen schreef. Dat boek – met als doelgroep (jong)volwassenen – biedt een verbredend perspectief op zes onderbelichte of beladen onderwerpen, namelijk de macht van multinationals, het einde van de monogamie, de hedendaagse manie over gezond eten, pedofilie, de invloed van cultuur op de bètawetenschap en complottheorieën.

Publicaties

Het Morelli principe

2014, Uitgeverij Ploegsma

12 t/m 14 jaar

Roman / Thriller / Proza - fictie

Copycat

2011, Uitgeverij Ploegsma

12 t/m 16 jaar

Roman / Proza - fictie

Literaire prijzen

Hebban YA Thriller van het jaar, shortlist 2014 - Het Morelli principe

Hebban YA Thriller van het jaar, derde plaats 2011 - Copycat