Mina Witteman

Geboorteplaats Vught

Genre Kinderboek - Kort verhaal - Prentenboek - Reisverhaal - Spanning - Young adult - Jeugdboek

Thema's Familie - Humor - Diversiteit - Natuur - Reizen - Vriendschap - Wetenschap

Leeftijdsgroepen

Kleuters - Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs

Mina Witteman is een specialist in het schrijven van superspannende verhalen voor kinderen vanaf 9 jaar. Zo kwam in het voorjaar van 2015 bij Ploegsma het boek Boreas en de zeven zeeën uit, het eerste boek in de serie over de 12-jarige Boreas die met zijn ouders de wereld over zeilt en in allerlei bloedstollende maar ook hilarische avonturen terecht komt (leesfragment). 

Boreas en de zeven zeeën is kerntitel voor groep 7 en 8 tijdens de Kinderboekenweek 2019. Reis mee! is het thema en wie wil er nou niet met Boreas op een reis rond de wereld? Mina maakte speciaal voor de Kinderboekenweek een creatief programma met een spannende seinvlaggenopdracht! Je vindt het programma onder Media en Documenten.

Wil je na Boreas en de zeven zeeën verder lezen dan zijn er ook Boreas en de duizend eilanden (leesfragment), Boreas en de vier windstreken en Boreas en de vijftien vrienden. De Boreas-boeken worden zonder uitzondering juichend ontvangen door lezers, ouders en onderwijzers. 

De pers over de Boreas-boeken:

‘Je bent er helemaal bij en voelt de wind door je haren waaien.’ 
Kidsweek

‘Het maakt niet uit of je van zeilen of reizen houdt, of je jongen of meisje bent, of man of vrouw. Van de keuze voor dit boek krijgt niemand spijt.’ 
Boekenbijlage.nl

'Spannend en stiekem informatief.' 
Kidsproof Amsterdam

Mina geeft ook langere workshops spannende verhalen schrijven aan de groepen 6, 7 en 8 en aan brugklassen. In zo'n interactieve workshop van een halve schooldag leert ze de kinderen de kneepjes van het schrijversvak -- Hoe kom je aan inspiratie? Hoe bouw je een verhaal op? Hoe breng je spanning in je verhaal? -- en begeleidt ze de kinderen naar een eigen verhaal. 

Mina volgde de opleiding Schrijven voor Kinderen en Docent Creatief Schrijven. Ze geeft naast cursussen en workshops op scholen ook les aan leerkrachten en aan volwassenen die willen schrijven. Daarnaast werkt ze als freelance redacteur voor uitgeverijen en begeleidt ze beginnende schrijvers. En niet alleen in Nederland: Mina houdt zich bezig met kinder- en jeugdboeken over de hele wereld. Meer lezen? Kijk op minawitteman.nl.

Publicaties

Boreas en de vijftien vrienden

2018, Uitgeverij Ploegsma

10 t/m 12 jaar

Kinder- of jeugdboek

Boreas en de vier windstreken

2017, Uitgeverij Ploegsma

9 t/m 13 jaar

Kinder- of jeugdboek / Roman / Spanning

Boreas en de duizend eilanden

2016, Uitgeverij Ploegsma

9 t/m 13 jaar

Kinder- of jeugdboek / Roman / Spanning

Boreas en de zeven zeeën

2015, Uitgeverij Ploegsma

9 t/m 13 jaar

Kinder- of jeugdboek / Roman / Spanning

Mia's nest

2014, Rubinstein

2 t/m 6 jaar

Prentenboek

De Zonnegod

2007, VAN GOOR

9 t/m 13 jaar

Fantasy / Kinder- of jeugdboek / Mythe / Spanning

De wraak van Deedee

2005, VAN GOOR

9 t/m 13 jaar

Kinder- of jeugdboek / Spanning

toon meer