Amber-Helena Reisig

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Fatima Zohra
toon meer

Dichter - Fictieschrijver - Non-fictieschrijver - Spoken word-artist

Genre
Columns - Essays - Journalistiek - Kort verhaal - Poëzie - Roman

Thema's
Azië - Dieren - Diversiteit - Europa - Familie - Feminisme - Filosofie - Humor - Identiteit - Indonesië - Klimaatverandering - Kolonialisme - Liefde - Onderwijs - Pesten - Politiek - Racisme - Religie - Rouw - Vrijheid - Wetenschap

Subthema's
Autisme, mental health, Nederlands-Indië

Activiteiten
Internetactiviteit - Interview (als interviewer) - Lezing - Presentatie - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Senioren - Volwassenen

Amber-Helena Reisig (Heerlen, 1992) is schrijfster van proza en poëzie. Ze staat onder contract bij Uitgeverij Prometheus voor zowel een roman, Het Sterfhuis, als een poëziebundel. Ze is een ervaren spoken word artist met veel affiniteit met het onderwijs.

In de jaren 2013 en 2014 was zij de stadsdichter van Heerlen. Ze stond al op vele grote en kleine podia in Nederland en België met haar poëzie en proza, vaak in combinatie met muziek. Daarnaast organiseert en presenteert zij evenementen. Ze heeft de lerarenopleiding Nederlands gedaan en werkt momenteel voor de Universiteit Maastricht.

Ze is breed inzetbaar als creatief schrijver en dichter. Zo schrijft ze gedichten, verhalen en teksten in opdracht voor de overheid, zoals de Provincie Limburg, politieke partijen, en instellingen als de Protestantse Kerk Nederland en Boomerang. Ook treedt ze met regelmaat op tijdens literaire evenementen en festivals of op poetry slams. Naast creatieve teksten heeft ze jarenlange ervaring als SEO-copywriter. Ze verzorgt schrijfworkshops voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ook is ze inzetbaar als programmeur en presentator van literaire evenementen. Theoretische lessen over literatuur, in het bijzonder poëzie, en podiumpresentatie behoren ook tot de mogelijkheden.

Media

foto's

Fotograaf: Anna Hondong
Fotograaf: Jean Scheijen
Fotograaf: Rene Bradwolff

video's