Amber-Helena Reisig

Geboortejaar 1992

Geboorteplaats Heerlen Limburg

Genre Columns - Kort verhaal - Poëzie - Roman - Essays - Journalistiek

Thema's Rouw - Familie - Filosofie - Religie - Humor - Liefde - Wetenschap

Leeftijdsgroepen

Groep 7 -8 Basisonderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen - Volwassenen - Senioren

Amber-Helena Reisig (Heerlen, 1992) is schrijfster van proza en poëzie. Ze staat onder contract bij Uitgeverij Prometheus voor zowel een roman, Het Sterfhuis, als een poëziebundel. In de jaren 2013 en 2014 was zij de stadsdichter van Heerlen. Ze maakt deel uit van Hongerlief, een muzikaal-poëtisch collectief. Ze stond al op vele grote en kleine podia in Nederland en België met haar poëzie en proza, vaak in combinatie met muziek. Daarnaast organiseert en presenteert zij evenementen. Momenteel doet zij de Lerarenopleiding Nederlands.

Ze is breed inzetbaar als creatief schrijver en dichter. Zo schrijft ze gedichten, verhalen en teksten in opdracht voor de overheid, zoals de Provincie Limburg, politieke partijen, zoals de Partij van de Arbeid, en instellingen als de Protestantse Kerk Nederland en Boomerang. Ook treedt ze met regelmaat op tijdens literaire evenementen en festivals of op poetry slams. Naast creatieve teksten heeft ze jarenlange ervaring als SEO-copywriter. Ze verzorgt schrijfworkshops voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ook is ze inzetbaar als programmeur en presentator van literaire evenementen.