toon meer

Fictieschrijver - Journalist - Non-fictieschrijver

Genre
Journalistiek - Spanning - Young adult

Thema's
Diversiteit - Familie - Liefde - Midden-Amerika - Migratie - Misdaad - Noord-Amerika - Rouw - Seksualiteit - Vriendschap

Subthema's
Groepsdruk, straatbendes, jeugdbendes, geweld, drugs, levensbepalende keuzes, FBI, recherche, loverboy, vriendjes, seksueel misbruik, geheime netwerken

Activiteiten
Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs

Over de auteur
Lotte Boot (1976) is journalist en schrijver. Ze werkte voor verschillende dagbladen, tijdschriften en websites en was correspondent in de Verenigde Staten. Ze werkt momenteel vooral als freelance hoofdredacteur en eindredacteur voor onderwijsorganisaties en educatieve uitgeverijen en geeft schrijfcursussen. 

Lezingen
Lotte vertelt in haar lezingen niet zozeer over zichzelf of over het schrijverschap. Ze laat liever geheime werelden zien die je uit het nieuws kent, maar waar je nooit binnen bent geweest. Haar achtergrond als journalist maakt dat haar boeken actuele, rauwe thema's bevatten die tegelijkertijd intrigerend en aangrijpend zijn, juist ook voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Lotte geeft op die manier al jarenlang succesvol lezingen bij Stap op de Rode Loper!, het leesfeest voor het vmbo. Haar lezingen worden altijd zeer hoog gewaardeerd, zowel door leerlingen als door docenten. Vmbo'ers zijn haar favoriete doelgroep en ze weet ze elke keer weer te raken. Na afloop willen ze allemaal haar boek winnen!

Over Het penthouse
Wil je weten wat er met je vriendin is gebeurd?

In de spannende thriller Het penthouse gaat June op zoek naar haar vriendin Roxy, die twee jaar geleden verdween. Iedereen gaat ervan uit dat ze dood is, maar June heeft dat nooit geloofd. Ze is ervan overtuigd dat haar beste vriendin nog leeft. Als ze op een dag een mysterieus appje krijgt en een recente foto van Roxy, stort ze zich halsoverkop in een wereld waarvan een extravagant penthouse nog maar het begin is. Voor ze het weet, wordt ze versuft wakker in een privéjet die boven Amerika vliegt. Ze wilde toch weten waar Roxy was? Dan moet ze daar wel wat voor over hebben.

Het penthouse is voor een deel gebaseerd op de zaak rond miljardair Jeffrey Epstein. 

Dit boek bevat mogelijk gevoelige onderwerpen: seksueel misbruik.

Het penthouse is verschenen als vijfde deel van de Blossom Books Shorties.

Over Smiley
De Mexicaanse Julia is veertien wanneer ze verliefd wordt op een lokale leider van de StreetMaffia, de meest beruchte latinogang van Amerika. Bij haar homeboys en homegirls vindt ze de familie die ze nooit heeft gehad. Lid van de gang ben je voor het leven, maar wanneer het geweld meedogenlozer wordt, wil Julia eruit. Ze besluit informant te worden voor de FBI. Tot ze onverwachts zwanger raakt, haar kleine broertje een moord moet plegen en haar dubbelrol leidt tot een gevaarlijke confrontatie.

Dit boek is gebaseerd op het leven van Brenda Paz, die lid was van de straatbende MS-13. De auteur deed haar research in Washington D.C. en Mexico. Ze sprak met FBI-agenten, openbaar aanklagers, jongerenwerkers, Brenda's voogd en ging op pad met een gangdetective. 

Smiley is ook verschenen als Jonge Lijster 2021 in de Lijsters-serie van Noordhoff. 

Publicaties

Het penthouse
2023, Blossom Books
Young adult
Smiley
2021, Noordhoff Uitgevers
Young adult
Smiley
2013, Bertram & De Leeuw
Roman - Proza - fictie

Media