Fotograaf: Carla Manten

Tirza Beekhuis

Geboortejaar 1981

Geboorteplaats Elburg Gelderland

Genre Kinderboek - Prentenboek - Jeugdboek

Thema's Familie - Liefde - Natuur - Reizen - Vriendschap

Subthema's fantaseren - ontdekken - inleven

Leeftijdsgroepen

Kleuters - Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs

Tirza Beekhuis vindt het heerlijk om op een leeg vel papier een verhaal te vangen; het liefst over mensen die bijzondere dingen beleven in een wereld waarin alles mogelijk is. Ze tekent voornamelijk prentenboeken, teken- en knutselboeken, kinderpagina's in magazines en educatief materiaal. Daarnaast heeft zij veel ervaring in het geven van illustratieworkshops op basisscholen, bibliotheken, AZC's en BSO's. 
Voor de kinderboekenweek 2019 heeft zij twee prentenboeken met bijpassende programma's die heel goed aansluiten bij het thema 'Reis mee!' Ze komt graag bij jullie in de klas en neemt de kinderen mee op avontuur in haar boeken en tekeningen. De programma's vind u onderaan deze pagina bij 'documenten'.

Tirza's prentenboeken zijn speels, grappig en ook avontuurlijk. Kinderen willen zich graag inleven in de hoofdpersonen, daarom tekent ze verschillende soorten en maten kinderen. Ze neemt natuurlijk haar grote map met originele tekeningen en schetsen mee, en vertelt hoe haar boeken tot stand komen. Ze kan ook heel interessant vertellen aan de iets oudere kinderen over de manier hoe ze haar tekeningen maakt. Over keuzes in kleur, sfeer en compositie en hoe ze haar tekeningen opbouwt, ze heeft daar ook kleine filmpjes bij waarin je haar aan het werk ziet. 
Bij elk klassenbezoek gaan de kinderen ook zelf aan de slag. Met korte tekenopdrachten, veel tekentips en een leuk resultaat om in de klas te hangen!

Publicaties

Niks aan de hand

2018, CALLENBACH

4 t/m 8 jaar

Prentenboek

De kunstenaar

2017, De Vuurbaak

4 t/m 100 jaar

Prentenboek

Onderbroek voor opa

2016, Jongbloed

3 t/m 6 jaar

Prentenboek

Superkleindkind

2015, Jongbloed

4 t/m 12 jaar

Non-fictie

Eet ze!

2014, Jongbloed

4 t/m 100 jaar

Non-fictie

Tirza's vrolijke frutselbijbel

2013, De Vuurbaak

4 t/m 12 jaar

Bijbelverhaal

Truste!

2013, Jongbloed

4 t/m 12 jaar

Non-fictie

Jakob Kusdrager

2011, De Vuurbaak

3 t/m 8 jaar

Prentenboek

toon meer