Elma Drayer

Afbeelding van de auteur
toon meer

Non-fictieschrijver

Genre
Non-fictie - Journalistiek - Essays - Columns

Thema's
Wetenschap - Tweede Wereldoorlog - Religie - Ouderschap - Mediawijsheid - Identiteit - Gender - Feminisme - Diversiteit - Burgerschap

Subthema's
Antisemitisme

Activiteiten
Workshop/masterclass - Voordracht - Signeersessie - Lezing - Jurylidmaatschap - Interview (als interviewer) - Interview (als geïnterviewde)

Leeftijdsgroepen
Volwassenen

Elma Drayer is neerlandica en sinds 1985 werkzaam in de journalistiek. Ze was redacteur bij Vrij Nederland en werkte als redacteur, chef en columnist bij dagblad Trouw. Ook zat ze in de redactie van het Verzameld werk van Karel van het Reve. Van 2010 tot 2014 had ze een mediarubriek in Vrij Nederland. Sinds 2015 is ze als columnist en recensent verbonden aan de Volkskrant.
In 2010 verscheen haar boek Verwende prinsesje. Portret van de Nederlandse vrouw. In 2018 bezorgde ze onder de titel Deze ontspoorde wereld de oorlogsdagboeken van de Duits-Joodse Amsterdamse Paula Bermann. Witte schuld. Over identiteitspolitiek verscheen in 2019, waarvoor ze een jaar later de PrinsjesBoekenprijs ontving. Een biografie over Querido-uitgeefster Alice van Nahuys (1894-1967) is in voorbereiding. 

Publicaties

Witte schuld. Over identiteitspolitiek
2019, Uitgeverij Atlas Contact
Essay
Deze ontspoorde wereld. Het oorlogsdagboek van Paula Bermann
2018, BALANS
Dagboek
Verwende prinsesjes. Portret van de Nederlandse vrouw
2009, Uitgeverij De Bezige Bij
Essay
Verzameld werk Karel van het Reve
2008, Van Oorschot
Non-fictie