Fotograaf: Bureau Vormbroeders

Sieger M. Geertsma

Geboortejaar 1979

Geboorteplaats Groningen Groningen

Genre Fantasy - Korte verhalen - Poëzie / Slam - Spannend - Spoken Word - Toneel / Film / Muzikale voorstelling

Thema's Filosofie - Geschiedenis - Humor - Liefde - Natuur - Psychologie - Reizen

Subthema's Weird tales - fantasy - sciencefiction - cyberpunk

Leeftijdsgroepen

Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen - Volwassenen - Senioren

Waar Sieger M.G. binnenkomt, ontstaat beweging. Hij is een energieke, creatieve geest die houdt van spelen met taal en vorm. Hij is actief als schrijver van gedichten, fabels, korte verhalen en toneelteksten. Sieger is een veel geziene gast in de culturele en literaire wereld. Op het podium is hij in zijn element. Naast zijn schrijven maakt hij ook beeldend werk en grafische vormgeving en kan hij uren schaven aan zijn elektronische muziek. Sieger deelt graag zijn kennis en verzorgt al meer dan vijftien jaar workshops en masterclasses. Hij is werkzaam als freelance gastdocent voor particulieren, bedrijven en met name onderwijsinstellingen.

Boek nu mijn workshop 'Mijn Wonderbaarlijke Reis'. Deze workshop is speciaal samengesteld voor Kinderboekenweek 2019, met het thema Reis mee! Dit is een workshop waar taal en beeld hand in hand gaan en waar direct naar een mooi eindresultaat wordt toegewerkt. (Kijk bij mijn profielfoto's voor het formulier.)


Sieger is een Poetry Slammer van het eerste uur, een veelzijdig artiest die kruisbestuivingen niet uit de weg gaat en altijd op zoek is naar de raakvlakken van uiteenlopende disciplines. Taal, beeld en muziek gaan bij hem veelal hand in hand. Zijn optredens zijn vooral levendig en vaak vurig, en soms met een knipoog. Talentontwikkeling staat bij hem hoog in het vaandel, naast het verzorgen van eigen optredens geeft Sieger anderen ook graag een podium. Zo is hij actief als presentator en organisator van literaire avonden en culturele evenementen en is hij talentcoach voor o.a. Kunstbende en werkte hij voor het Poëziepaleis.

In 2018 lanceerde hij een aantal nieuwe websites gericht op poëzie educatie. Met zijn bureau Creatief Taalbeleid verzorgt hij voor het primair en middelbaar onderwijs inspirerende, interdisciplinaire workshops en lessen voor de creatieve invulling van het schoolbreed taalbeleid. Zijn website Poezieworkshops.nl biedt een overzicht van diverse workshops voor jongeren en volwassenen. Met zijn workshops op Rapklas.nl legt hij de focus op optreden en performance in de vorm van rap, spoken word en poetry slam.

In 1999 presenteerde Sieger M.G. zijn eerste bundel, De tonen van replica, bij Graphic Wonder Products. Daarna volgenden de bundels Straatvluchter (2002) en Schaduwvechter (2006) bij Uitgeverij Passage. Zijn gedichten werden onder andere opgenomen in verschillende bloemlezingen, waaronder De Dikke Komrijen gepubliceerd in verscheidene kranten en tijdschriften. Momenteel werkt Sieger aan een nieuwe gedichtenbundel en aan een sciencefiction novelle.

 

Publicaties

Schaduwvechter

2006, Uitgeverij Passage

Poëzie

Straatvluchter

2002, Uitgeverij Passage

Poëzie