Jeroen van Unen

Geboortejaar 1990

Geboorteplaats Breda

Genre Fantasy - Kinderboek - Spanning - Young adult - Jeugdboek

Thema's Familie - Humor - Natuur - Reizen - Vriendschap - Dieren

Subthema's Avontuur - magie - verraad - goed en kwaad.

Leeftijdsgroepen

Groep 7 -8 Basisonderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs

Jeroen van Unen (1990) is auteur van de Nachtuilen-serie. Hij zette zichzelf op de kaart door zijn nominaties voor de Harland Awards Romanprijs, wist al duizenden lezers mee te nemen in zijn verhalen en personages, en is een van de weinigen die zo jong werd uitgegeven door een geformeerde Nederlandse uitgever.

Met zijn workshop Worldbuilding prikkelt Jeroen van Unen het brein van leerlingen op een unieke manier en weet hij de aandacht ademloos vast te houden door iedereen zijn eigen creativiteit te laten ontdekken!

In deze unieke interactieve workshop laten leerlingen hun gedachtes de vrije loop. Ontwerp samen de meest bijzondere plaatsen waar verhalen zich afspelen, waar emoties, gevoelens en worstelingen werkelijkheid worden. Wanneer je de grenzen van de realiteit doorbreekt, leer je je verbeeldingskracht te gebruiken bij het creëren van nieuwe werelden.

Jeroen van Unen komt ook in de klas om te vertellen over het schrijversschap, zijn Nachtuilen-serie en zijn reizen naar Australië en Zweden.

Publicaties

Het Hart van de Tijger

2019, Luitingh-Sijthoff

Fantasy / Kinder- of jeugdboek / Spanning / Young adult

De Slang van Havilah

2017, Luitingh-Sijthoff

Fantasy / Kinder- of jeugdboek / Spanning / Young adult

De Nachtuilen

2015, Luitingh-Sijthoff

Fantasy / Kinder- of jeugdboek / Spanning / Young adult