Jeroen van Unen

Geboortejaar 1990

Geboorteplaats Breda

Genre Fantasy - Kinderboek - Spanning - Young adult - Jeugdboek

Thema's Familie - Humor - Natuur - Reizen - Vriendschap - Dieren

Subthema's Avontuur - magie - verraad - goed en kwaad.

Leeftijdsgroepen

Groep 7 -8 Basisonderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs

Jeroen van Unen (1990) is schrijver van de Nachtuilen-serie. Van kinds af aan droomt hij ervan om nieuwe werelden te ontdekken en te bedenken. Hij is geïnspireerd geraakt door boeken, games en zijn reizen naar Australië en Zweden. Zijn boeken zijn een mix van fantasy en avontuur voor jong en oud, waarin de grens tussen goed en kwaad meermaals wordt opgezocht, bijgestaan door een flinke dosis humor en boeiende personages.


De Nachtuilen (2015) en De slang van Havilah (2017) waren allebei shortlisted voor de Harland Awards. Het Hart van de Tijger (2019) is onlangs bij Luitingh-Sijthoff verschenen. Het laatste deel in de Nachtuilen-serie zal in 2020 uitkomen.

Lezen is goed voor het taalgebruik, de creativiteit en de ontwikkeling van kinderen, en er is geen betere manier om kinderen te inspireren dan om ze in contact te laten komen met schrijvers. In samenwerking met De Schrijverscentrale bezoekt Jeroen scholen door heel Nederland om lezingen te geven over het creëren van magische werelden. Op een interactieve manier wakkert hij de fantasie van kinderen aan en laat hij zien wat er komt kijken bij het maken van een boek.
Na afloop is er tijd om vragen te stellen en boeken te laten signeren.

Publicaties

Het Hart van de Tijger

2019, Luitingh-Sijthoff

Fantasy / Kinder- of jeugdboek / Spanning / Young adult

De Slang van Havilah

2017, Luitingh-Sijthoff

Fantasy / Kinder- of jeugdboek / Spanning / Young adult

De Nachtuilen

2015, Luitingh-Sijthoff

Fantasy / Kinder- of jeugdboek / Spanning / Young adult

Media

foto's