Fotograaf: Colin Hill Imagery

Babs Gons

Geboorteplaats Utrecht Utrecht

Genre Poëzie - Spoken Word

Thema's Familie - Geschiedenis - Liefde - Diversiteit - Pesten

Subthema's relatie's tussen mensen - familie - empowerment

Leeftijdsgroepen

Jongvolwassenen

 

Babs Gons is schrijver, performer, theatermaker, host en docent creatief schrijven. Ze was jarenlang artistiek leider van de Poetry Circle Nowhere, en organiseerde voor die tijd tien jaar lang een maandelijks podium voor jonge dichters en schrijvers in Paradiso, onder de naam Palabras. Ze werkt regelmatig als docent spoken word en creatief schrijven op scholen en binnen jongerenproductiehuizen, geeft masterclasses schrijven voor performance en begeleidt talent op weg naar hun doel. Ze is onderdeel van het spoken word collectief Clubspoken en heeft een eigen performancecollectief De Vurige Harten Club waarmee ze korte krachtige performances, maakt  rondom allerlei thema’s, voor verschillende ruimtes en gelegenheden.

Haar bijnamen gaan van Dramakoningin, tot Le Grande Dame van de spoken word, ze stond op talloze podia in Nederland, droeg voor op radio en televisie en reisde met haar werk af naar o.a. Zuid-Afrika, Soedan, Groot-Brittannië en België.

Babs Gons is daarnaast jurylid van de J.M.A. Biesheuvelprijs, is lid van het vaste lezerspanel van Leesclub Le Monde van SLAA en Paradiso en presenteert verschillende programma’s, waaronder de muzikaal-literaire show Babs’s Woordsalon.

Media

video's

toon meer