Organisaties 1-08-2017 | Door Fabienne Peters

De zeven zeeën rond: Kinderboekenparade 2017

De zeven zeeën rond: Kinderboekenparade 2017
Zeemeerminnen stoepkrijten met Sanne te Loo en samen met Thé Tjong-Kingh een muurschildering maken met enge zeemonsters. Op 11 juni vond de zesde editie van de Kinderboekenparade plaats.

De Kinderboekenparade is een kinderboekenfestival georganiseerd door het Kinderboekenmuseum in Den Haag, waar een gemêleerd gezelschap van bekende en minder bekende auteurs en illustratoren optredens, workshops en signeersessies verzorgden binnen het thema De Zeven Zeeën Rond

Laagdrempelig

“Ouders en kinderen doen inspiratie op tijdens de Kinderboekenparade, dat horen we ieder jaar weer,” vertelt Maaike Kramer, medewerker pr en communicatie van het Kinderboekenmuseum. “Het festival is gratis en daarom laagdrempelig. Sinds een paar jaar werken we met een thema, dat helpt in de communicatie en de zoektocht naar geschikte auteurs.”

Het was een feest om aan het festival deel te nemen

Aanstormend talent

Jennifer Wei Yun, organisator van het festival: “Naast de bekende namen nodigen we ook altijd aanstormend talent uit. Volgend jaar willen we deze auteurs wat explicieter aankondigen, zodat we de aandacht tussen bekend en minder bekend wat gelijkmatiger verdelen.” Het warme onderlinge contact tussen de auteurs viel Jennifer op: “Jozua Douglas ondersteunde Tosca Menten, herstellende van een hernia, bij haar optreden en Paul van Loon en Tosca Menten signeerden een extra ronde omdat er zoveel kinderen waren. Dat vond ik bijzonder.”

Diversiteit

Schrijfster Vivian den Hollander trad samen met muzikant Mattie Poels twee keer op tijdens de Kinderboekenparade. Vivian: “We stonden in het Verhalentheater met onze meezingvoorstelling De zeven zeeën rond. Een programma vol liedjes over piraten en de zee, naar het boek Kaat en Ko. De organisatie van de Kinderboekenparade is altijd goed, er is een grote diversiteit aan activiteiten en daarom trekt het een breed en nieuwsgierig publiek.” Arienne Bolt, schrijfster van De laatste reis van de Ballerinus, beaamt dit: “Het was een feest om aan het festival deel te nemen. Ik vond het een eer om tussen de grote namen te staan met mijn workshops en kijk er met plezier op terug.”

Nederlandse Kinderjury

Tijdens het festival dat in en om het museum plaatsvindt, werd ook de Prijs van de Nederlandse Kinderjury uitgereikt: Andy Griffiths en Terry Denton kregen hem voor hun boek De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen, Rachel Renée Russell voor Dagboek van een muts 10 – Puppy Love. De Pluim van de Senaat werd gewonnen door Marte Jongbloed met haar boek De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre en Jozua Douglas met Costa Banana 2 – De ongelooflijke Ravi Ravioli.