01.11.2018 - 30.11.2018

Nederland Leest

Van 1 t/m 30 november is het tijd voor de bibliotheekcampagne Nederland Leest. En omdat je bent wat je eet, is het thema dit jaar Voeding, met als subthema’s cultuur, lifestyle, gezondheid, voedingstechnologie, milieu en koken.

Non-fictieschrijvers zijn steeds populairder bij veel bibliotheken. In het kader van ontmoeting & debat kunt u daarom heel goed schrijvers uitnodigen die mooi kunnen vertellen over het thema. Bijvoorbeeld Rosanne Hertzberger, Charlotte Kleyn en Marion Pauw, die hebben bijgedragen aan het Geschenkboek Je bent wat je leest

Ronald Giphart, ambassadeur van Nederland Leest, schreef het voorwoord voor het geschenkboekje. Hij liep stage bij twee top-chefs en schreef een boek over zijn ervaringen. Ook hij is via ons aan te vragen.

Denk verder ook eens aan Abdelkader Benali, die opgroeide met de Marokkaanse keuken en samen met zijn vrouw een kookboek schreef. En laten we Onno Kleyn, Jet van NieuwkerkKris Verburgh, Janneke Vreugdenhil en Petra Possel niet vergeten. 

Voor meer tips ga naar de pagina schrijvers en zoek bij campagne op Nederland Leest.
 

Nederland Leest junior

Ook is er weer de junior-editie van Nederland Leest, waarvoor Jan Paul Schutten het geschenk schreef: Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden. Wij spraken hem over zijn interesse in eten én hij onthult waarom er na afloop van zijn schrijversbezoek vrijwel geen boekenhater meer over is in de klas.

Al deze auteurs kunnen via ons aangevraagd worden.

Lees meer op Nederland Leest