24.01.2018 - 01.02.2018

Poëzieweek

Poëzie komt nog meer tot leven als ze wordt voorgelezen. Klank en ritme nemen je mee, opeens snáp je het gevoel van het gedicht. Onder het motto uitstromend in het pluche van de zaal , gaat op 25 januari de Poëzieweek van start. Theater is dit jaar het thema, met het poëziegeschenk komt dit jaar van de hand van Peter Verhelst: Wat ons had kunnen zijn.

Op 25 januari trapt de Poëzieweek af met de Gedichtendag. Dichters en slam poets brengen poëzie tot leven op het toneel en in de klas. Dé manier om jong en oud kennis te laten maken met poëzie en een groter bereik te creëren voor de poëzie, in al zijn vormen.

Elke dichter heeft een eigen programma of workshop, dat in overleg verder kan worden afgestemd op de wensen vanuit uw school of organisatie. De week kent vele hoogtepunten, waaronder de uitreiking van de Herman de Coninckprijs en de VSB poëzieprijs. 

Boek nu een of meer dichters voor het speciale Poëzieweektarief van het Nederlands Letterenfonds en De Schrijverscentrale. U krijgt dan een korting van € 50 tot € 150 op een dichtersbezoek, afhankelijk van de dichter van uw keuze – en voor het onderwijs het aantal klassen – dat de dichter bezoekt. De korting geldt voor alle optredens en workshops die plaatsvinden van 1 januari t/m 31 januari. Voor het gereduceerde tarief geldt: op = op, dus boek snel! De Schrijverscentrale is cultuurkaartparticipant.

De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van Poëzieclub, Stichting Poetry International, VSB Poëzieprijs, Poëziecentrum, de Turing Gedichtenwedstrijd, Stichting Lezen Vlaanderen, Stichting Lezen Nederland, Wintertuin, het Nederlands Letterenfonds, het Vlaams Fonds voor de Letteren, Boek.be en Stichting CPNB.

Lees meer op poezieweek.com.