24.01.2018 - 01.02.2018

Poëzieweek

Poëzie komt nog meer tot leven als ze wordt voorgelezen. Klank en ritme nemen je mee, opeens snáp je het gevoel van het gedicht. 

Theater 

Het thema van de komende Poëzieweek 2018 is theater. Onder het motto "uitstromend, in het pluche van de zaal", gaat op 25 januari tijdens de Gedichtendag de week van start. Dichters en slam poets brengen poëzie tot leven op het toneel en in de klas. Dé manier om jong en oud kennis te laten maken met poëzie en een groter bereik te creëren voor de poëzie, in al zijn vormen. Elke dichter heeft een eigen programma of workshop, dat in overleg verder kan worden afgestemd op de wensen vanuit uw school of organisatie. 

De week kent vele hoogtepunten, waaronder de uitreiking van de Herman de Coninckprijs en de VSB poëzieprijs. Het poëziegeschenk komt dit jaar van de hand van Peter Verhelst, met de titel Wat ons had kunnen zijn.

Boek een Dichter-kortingsactie 

Boek nu een of meer dichters voor het speciale Poëzieweektarief van het Nederlands Letterenfonds en De Schrijverscentrale. U krijgt dan een korting van € 50 tot € 150 op een dichtersbezoek, afhankelijk van de dichter van uw keuze – en voor het onderwijs het aantal klassen – dat de dichter bezoekt. De korting geldt voor alle optredens en workshops die plaatsvinden van 1 januari t/m 31 januari. Voor het gereduceerde tarief geldt: op = op, dus boek snel! De Schrijverscentrale is cultuurkaartparticipant.

De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van Poëzieclub, Stichting Poetry International, VSB Poëzieprijs, Poëziecentrum, de Turing Gedichtenwedstrijd, Stichting Lezen Vlaanderen, Stichting Lezen Nederland, Wintertuin, het Nederlands Letterenfonds, het Vlaams Fonds voor de Letteren, Boek.be en Stichting CPNB.
Tijdens de Poëzieweek worden onder andere de Herman de Coninckprijs en de VSB Poëzieprijs uitgereikt en vinden de Nederlandse Kampioenschappen Poetry Slam plaats. Minstens even belangrijk zijn de honderden poëzieactiviteiten die poëzieliefhebbers op eigen initiatief op vele plekken in Vlaanderen en Nederland organiseren.

Lees meer op poezieweek.com.