01.11.2017 - 30.11.2017

Nederland Leest

Het thema van Nederland Leest 2017 is Robotica. Ze waren al een eeuw geleden voorspeld, maar de robots komen er nu echt in groten getale. Waar eindigt dit? Een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? 

Van 1 t/m 30 november 2017 krijgen alle leden én niet-leden van de bibliotheek het boek Ik, robot van Isaac Asimov cadeau. Ik, robot is een futuristische raamvertelling van Isaac Asimov rond de hoofdpersoon Susan Calvin, robotpsycholoog in 2057, die terugblikt op haar leven. Een spannend boek met ook nog echte breinbrekers!

Daarnaast zal Ronald Giphart proberen samen met een robot een verhaal te schrijven. In het hele land zijn er lezingen, workshops en gesprekken rond het thema en boek.
 
Ook jongeren kunnen meedoen met de campagne: Nederland Leest Junior richt zich op jongeren van 10-14 jaar. Dit jaar staat het boek Cyberboy van Tanja de Jonge centraal. Tijdens de campagne bezoekt zij basisscholen én het voortgezet onderwijs om met jongeren te praten over haar boek en het thema Robotica. Ook is er speciaal lesmateriaal bij het thema ontwikkeld.

Lees meer op nederlandleest.nl.