01.01.2020 - 31.12.2020

Een STUK! meer

In navolging van 2016 en 2018 verschijnt er ook dit schooljaar weer een (voor)leesbundel voor vmbo-docenten Nederlands. Met de derde editie biedt de Leescoalitie de docent nog meer: van audiovisuele extra’s tot nieuwe genres. Én u kunt in 2020 een van de auteurs uit Een STUK! meer boeken met een speciale korting, mede mogelijk gemaakt door de Leescoalitie in samenwerking met De Schrijverscentrale en het Letterenfonds.

De bundel wordt deze keer specifiek samengesteld voor docenten Nederlands in de onderbouw van het vmbo. De gekozen fragmenten worden ophangen aan vijf actuele thema’s die dicht bij de belevingswereld van jongeren staan. Van poëzie tot spoken word en non-fictie: allerlei soorten genres komen terug. Auteurs komen zelf ook aan het woord door filmpjes waarin ze hun verhaal introduceren.

Gaat u Een STUK! meer ook behandelen in de klas? En valt het u op dat specifieke fragmenten, genres of thema’s de leerlingen erg aanspreken? Boek een auteur uit de bundel met een speciale korting, mede mogelijk gemaakt door De Schrijverscentrale en het Letterenfonds*. De korting geldt in heel 2020 en de hoogte hangt af van het aantal lesuren dat een schrijver komt. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Binnenkort volgt hier een overzicht van de auteurs uit de bundel.

In samenwerking met:

                   

*Deze actie kan niet worden gecombineerd met de spoken word-actie.