30.01.2020 - 05.02.2020

Boek een Dichter | Poëzieweek

Poëzieweek / Boek een Dichter 2020
De toekomst is nu! Dat is het motto van de Poëzieweek 2020. Het Poëziegeschenk is deze keer niet van één dichter maar van tien. Met de bloemlezing nu maken poëzieliefhebbers en nieuwe lezers kennis met het werk van tien jonge Vlaamse en Nederlandse dichters. De populaire Boek een Dichter-actie maakt het mogelijk een dichter te boeken met flinke korting.

Poëzie komt nog meer tot leven als ze wordt voorgelezen. Klank en ritme nemen je mee op een stroom van taal. Met de actie ‘Boek een dichter’ van De Schrijverscentrale en het Letterenfonds kunnen bibliotheken, boekhandels, theaters en scholen (basis-, voortgezet en hoger onderwijs) van 1 januari t/m 5 februari 2020 tegen een aantrekkelijk tarief één of meer dichters programmeren. De korting kan oplopen tot € 150, afhankelijk van de dichter van uw keuze*.

De toekomst is nu
Een nieuwe generatie dichters krijgt het podium in de Poëzieweek 2020. Zij geven een stem aan wat nieuw en onbekend is. Want ook vandaag spreken dichters luid en duidelijk, met nieuwe woorden en nieuwe vormen. In het Poëziegeschenk Nu maakt u kennis met het actuele werk van Akwasi, Dean Bowen, Charlotte Van den Broeck, Radna Fabias, Max Greyson, Carmien Michels, Roelof ten Napel, Marieke Lucas Rijneveld, Maud Vanhauwaert en Siel Verhanneman.

Naast de dichters uit de bundel kunt u ook andere Nederlandse en Vlaamse dichters boeken. We adviseren u graag bij het kiezen van een dichter die past bij uw doelgroep, publiek of klas.

Primair Onderwijs

Voortgezet Onderwijs (vmbo, havo, vwo)

Volwassenen

Al deze auteurs kunnen bij ons geboekt worden. Voor meer dichters kunt u zoeken in ons auteursbestand onder genre ‘poezie’ en campagne ‘Poëzieweek’. Neem voor PO contact op met de afdeling jeugd en voor VO en Volwassen met de afdeling volwassen. 

De Schrijverscentrale is cultuurkaartparticipant. 

*De korting kan niet worden gecombineerd met de subsidie voor spoken word-artiesten.

Lees meer op Poëzieweek.