01.09.2018 - 31.07.2019

Spoken Word

Spoken word is performancekunst die elementen van poëzie, storytelling en rap combineert. Het genre heeft in de afgelopen tien jaar een spectaculaire ontwikkeling doorgemaakt en is inmiddels niet meer weg te denken van de literaire podia. In schooljaar 2018-2019 geldt op spoken word-boekingen een extra subsidie, mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds.

Spoken word-artiesten kunnen geboekt worden voor optredens, interviews en schoolbezoeken (workshops). Voor poëziefestivals en andere podia zijn deze performers een dynamische aanvulling op de traditionele line-up, waarmee een nieuw en jong publiek kan worden bereikt. Op middelbare scholen staan spoken word-artiesten bekend als vaardige workshopdocenten. Ze kunnen doorgaans alle niveaus aan. Sommigen gaan vooral graag naar het vmbo.

In het schooljaar 2018-2019 geldt voor spoken word-boekingen een extra subsidie, mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds*. De subsidie geldt zowel voor optredens/interviews als voor schoolbezoeken. Neem contact met ons op voor meer informatie over de tarieven.

Om de kwaliteit van de artiesten te garanderen, werken wij samen met gerenommeerde scouts uit de spoken word-wereld. In 2018 en 2019 zijn dat Babs Gons en Elten Kiene. Hieronder vindt u de performers die op dit moment te boeken zijn. Deze lijst zal in de komende jaren worden aangevuld met nieuw talent.

 

Workshops en optredens

Dorothy Blokland
Gershwin Bonevacia
Dean Bowen
Luan Buleshkaj
Sjaan Flikweert
Jörgen Gario
Neusa Gomes
Mariana Hirschfeld
Joost van Kersbergen
Manu van Kersbergen
Elten Kiene
Onias Landveld
Naomi Veldwijk

Alleen optredens

Babs Gons
Ike Krijnen
Jesse Laport
Marco Martens

Op de foto: Dorothy Blokland

*Deze subsidie kan niet worden gecombineerd met de korting voor de Boek een dichter-actie.

In samenwerking met: