31.01.2019 - 06.02.2019

Boek een Dichter | Poëzieweek

De Vlaamse auteur, columnist en performer Tom Lanoye schrijft in 2019 het geschenk voor de Poëzieweek. Het thema van de zevende editie van de week van de dichtkunst is Vrijheid. Ook is er weer de Boek een Dichter-actie: een dichter boeken met flinke korting.

Poëzie komt nog meer tot leven als ze wordt voorgelezen. Klank en ritme nemen je mee en zijn een beleving op zich. Met de actie Boek een Dichter kunnen bibliotheken, boekhandels, theaters en scholen (basis-, voortgezet en hoger onderwijs) tegen een aantrekkelijk, gereduceerd tarief een of meer dichters programmeren. De korting kan oplopen tot € 150, afhankelijk van de dichter van uw keuze*. Het Letterenfonds en De Schrijverscentrale bieden dit speciale tarief aan voor optredens in de aanloop naar de Poëzieweek, van 1 januari t/m 6 februari 2019.

Thema Vrijheid

Het thema van de Poëzieweek is Vrijheid. Poëzie is bij uitstek geschikt om te reflecteren op vrijheid: een dichter kan in zijn gedichten zijn wie hij wil en zijn verbeelding laten spreken. In een gedicht is alles mogelijk. Een thema waar veel dichters heel goed mee overweg kunnen dus, bijvoorbeeld Ester Naomi Perquin, Abdelkader Benali, Tjitske Jansen, Anne Vegter of Ingmar Heytze.

Van debutanten tot gevestigde namen, van poetry slammers en spoken word-artiesten tot een workshop digitale poëzie: we adviseren u graag bij het kiezen van een dichter die precies bij uw doelgroep, publiek of klas past. Hieronder een greep uit de vele dichters in ons bestand.

Primair onderwijs 

Hans Kuyper
Ted van Lieshout
Koos Meinderts
Mieke van Hooft
Kate Schlingemann
Rian Visser
Erik van Os
Monique Hagen
Hans Hagen
Lotte van Dijck
 

Voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo)

Ruben van Gogh
Tsead Bruinja
Mustafa Stitou
Tjitske Jansen
Ellen Deckwitz
Onias Landveld (spoken word)
Naomi Veldwijk (spoken word)
Gershwin Bonevacia (spoken word)
Elten Kiene (spoken word)
Quirien van Haelen
Sieger M. Geertsma
Hans Hagen
Ted van Lieshout
 

Volwassenen

Radna Fabias
Maarten van der Graaff
Tonnus Oosterhoff
Hagar Peeters
Charlotte van der Broeck
Hester Knibbe
Marije Langelaar
Maria Barnas
Dean Bowen (spoken word)
Babs Gons (spoken word)
Manu van Kersbergen (spoken word)
Katelijne Brouwer

Al deze auteurs kunnen bij ons geboekt worden. Neem voor PO contact op met de afdeling jeugd en voor VO en Volwassen met de afdeling volwassen. 

De Schrijverscentrale is cultuurkaartparticipant. 

*De korting kan niet worden gecombineerd met de subsidie voor spoken word-artiesten.

Lees meer op Poëzieweek.