Fotograaf: Bas Minneboo

Michael Minneboo

Geboortejaar 1977

Genre Autobiografie - Columns - Graphic novel - Non-fictie - Dagboek - Biografie - Essays - Journalistiek - Strip

Thema's Mediawijsheid - Vriendschap - Wetenschap

Subthema's strips - fancultuur - superhelden - spider-man - grafische kunst - stripcultuur - graphic novels - film

Leeftijdsgroepen

Jongvolwassenen - Volwassenen

Michael Minneboo (1977) is freelance journalist. Zijn artikelen over strips, film en populaire cultuur verschenen in onder andere de VPRO Gids, Nieuwe Revu, Het Parool, Stripgids, Eppo Stripblad en Schokkend Nieuws. Hij is winnaar van de Persprijs Brussel 2015.

In 2017 verscheen zijn boek Mijn vriend Spider-Man: Superhelden, geeks en fancultuur bij Uitgeverij SubQ. In dit boek geeft Minneboo een persoonlijk verslag waarin hij vertelt over hoe het dertig jaar fan-zijn van Spider-Man zijn leven heeft verrijkt. Ook gaat Minneboo in gesprek met filosoof Ad Verbrugge, rouwdeskundige Daan Westerink, mediawetenschapper Dan Hassler-Forest, fancultuurexpert Linda Duits en stripmaker Steven de Rie. Aan bod komen kwesties als: Welke levenslessen kun je leren van Spider-Man-verhalen? Hoe bieden strips troost? Waarom hebben we in Nederland geen superhelden? Hoe word je een fan? En waarom moest Spider-Man scheiden?

Mijn vriend Spider-Man biedt een persoonlijke en luchtige kijk in de wereld van de fan en een blik achter de schermen bij uitgeverij Marvel. De biografie van Peter Parker en een overzicht van de beste Spider-Man-verhalen ontbreken uiteraard niet.

Publicaties

Mijn vriend Spider-Man: Superhelden, geeks en fancultuur

2017, SubQ

Autobiografie / Journalistiek / Non-fictie

Media

foto's

Literaire prijzen

Persprijs Brussel 2015