Brenda Heijnis

Geboortejaar 1985

Geboorteplaats De Rijp Noord-Holland

Genre Fantasy - Kinderboek - Poëzie - Roman - Spanning - Jeugdboek

Thema's Familie - Humor - Liefde - Natuur - Vriendschap

Leeftijdsgroepen

Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen

Brenda Heijnis (De Rijp, 1985) debuteerde in 2017 met haar bundel ‘Waar de wind waait’ (Uitgeverij Clavis), met gedichten vol luchtigheid en illustraties vol leven voor kinderen vanaf acht jaar, die woorden willen geven aan verwondering.

Brenda studeerde Advertising op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, waarna zij als art-director in de reclame ging werken. Na een aantal jaar verruilde ze de reclamewereld voor het onderwijs en ging als docent Creatieve Communicatie aan de slag op het Mediacollege in Amsterdam (MBO niveau 4, lesbevoegdheid behaald). Tegenwoordig is zij kinderboekenschrijver en freelance art-director/grafisch ontwerper.

Haar spannende leesboek ‘Olle en de Boekenvloek’ (10-12 jaar) verschijnt in het voorjaar van 2018 bij Uitgeverij Clavis. Ondertussen is Brenda druk bezig met het manuscript voor haar tweede leesboek.

Ze woont in Middelie, een klein dorp dat verstoppertje speelt in de weilanden van Noord-Holland. Ze woont daar met haar vriend Wouter, dochter Julia en hun beestenbende vol kippen, konijnen, fazanten en een parkiet.

Het schrijven van fantasierijke, humoristische, avontuurlijke verhalen en gedichten laat haar hart sneller kloppen. Ze brengt deze passie graag over aan de jeugd door middel van interactieve, beeldende lessen en workshops, waarin zij haar ervaring als docent goed kan gebruiken.

Zie hieronder een recensie van de Leestafel:
Recensie Leestafel

En hier de link naar bol.com:
'Waar de wind waait' bol.com
 

Publicaties

Waar de wind waait

2017, CLAVIS

6 t/m 12 jaar

Poëzie