Lotte van Dijck

Geboortedatum 19-09-1979

Geboorteplaats Roosendaal en Nispen

Website Www.lottevandijck.nl en www.deverderkijker.com
Facebook Www.facebook.com/deverderkijker
Instagram Www.instagram.com/deverderkijker

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Bart Voorbergen

Geboortedatum
19-09-1979

Geboorteplaats
Roosendaal en Nispen

Website
Www.lottevandijck.nl en www.deverderkijker.com
Facebook
Www.facebook.com/deverderkijker
Instagram
Www.instagram.com/deverderkijker

toon meer

Toneelschrijver - Illustrator - Dichter

Genre
Toneel - Prentenboek - Poëzie - Muzikale voorstelling - Kinderboek - Jeugdboek

Thema's
Vriendschap - Reizen - Natuur - Liefde - Humor - Filosofie - Familie

Subthema's
(dag)dromen, fotografie, fantasie, plezier hebben in iets maken.

Activiteiten
Workshop/masterclass - Signeersessie - Presentatie - online activiteit (video) - online activiteit (livestream) - Lezing - Interview (als interviewer) - Interview (als geïnterviewde)

Leeftijdsgroepen
Peuters - Kleuters - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 3-4 Basisonderwijs

Lotte van Dijck werd geboren op een steenworp afstand van de grens tussen Nederland en België. Haar grote liefdes zijn muziek, taal en beeld. En ze voelt zich bovenal thuis op de plekken waar die grote drie elkaar ontmoeten. 

Lotte schrijft Nederlandstalige liedjes en bracht in 2010 haar eerste solo album uit. Ze schreef muziek voor film en documentaire, en speelde jarenlang in het duo ‘Kirke’ waarmee ze in 1997 de Grote prijs van Nederland won. Na haar conservatoriumstudie volgde Lotte een opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam, met als hoofdvakken toneelschrijven en poëzie. Lotte maakt, schrijft en speelt al jaren muziektheatervoorstellingen voor kinderen, in samenwerking met onder andere productiehuis Oorkaan, het Concertgebouw Orkest en vele musici waaronder Tony Overwater en rietkwintet Calefax.

Op een dag tekende Lotte van Dijck een poppetje op één van haar foto’s en daar bleek ze niet meer mee te kunnen stoppen. Het resultaat: een groeiende verzameling fototekeningen, veel tekenplezier en een nieuw avontuur dat ‘De Verderkijker’ heet. De ansichtkaarten en prints van de Verderkijker gaan inmiddels de hele wereld over.

Lotte maakte voor televisie de beelden voor 28 filmpjes '1Minuutje natuur', nog altijd te zien op SchoolTV (i.s.m. NTR/Radiomakers Desmet). En werkte mee aan de reeks korte films genaamd 'Tussen je oren' die op SchoolTV te vinden zijn. 

In 2016 vonden de beelden en de woorden elkaar en werd 'Kom je verdwalen', Lottes eerste boek, uitgebracht door Querido. Het is een boek voor dromers van alle leeftijden, vol fototekeningen en gedichten. 

Lotte is 'van huis uit' docent muziek, en heeft veel ervaring in lesgeven aan of spelen voor groepen van alle leeftijden. Naar aanleiding van 'Kom je verdwalen' gaf ze diverse workshops op basisscholen waarin ze met leerlingen tekende, zong, schreef en vertelde over 'De Verderkijker'. Dat zou ze met plezier vaker doen.

Voor meer informatie over Lotte, zie: www.lottevandijck.nl

Publicaties

Kom je verdwalen
2016, Uitgeverij Querido
Prentenboek - Poëzie

Media

foto's

video's