Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Bart Honingh
toon meer

Non-fictieschrijver

Genre
Columns - Kort verhaal - Non-fictie - Young adult - Essays - Journalistiek

Thema's
Gezondheid - Sport - Voeding

Subthema's
lifestyle

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen - Volwassenen

Jet van Nieuwkerk houdt van gezond koken, eten en leven zonder dat het ook maar een seconde saai wordt. Ze is foodjournalist, (kook)boekenschrijfster en presentatrice.

Jet werd bekend bij het grote publiek toen ze lifestyle editor was bij Amayzine.com en haar frisse en geestige schrijfstijl zo opviel dat ze binnen no time een boekcontract op zak had. ‘Het boek van Jet’ werd een besteller en nog geen jaar later verscheen haar tweede boek ‘Tips van Jet’. Ook schreef ze een wekelijkse column voor het Parool, was ze columnist voor Sante, maakte ze interviews voor Glamour en werkte ze samen met merken als Nike, Albert Heijn, Maaslander en BioToday.

In 2017 maakte Jet haar debuut als televisiepresentatrice in het RTL4-programma Foodmakers en dit voorjaar is ze te zien met een docuserie voor de NTR. Voor het blad &C maakt ze furore als ‘Healthy Bitch’ in haar maandelijkse column.

Haar derde boek  ‘Uit huis met Jet’ komt in september 2018 uit bij Carrera Culinair.

Zie ook hier haar website.

Publicaties

Tips van Jet
2017, Carrera
Non-fictie
Het boek van Jet
2016, Carrera
Non-fictie

Media

foto's

video's