Heleen van Royen

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Feriet Tunc
toon meer

Fictieschrijver - Non-fictieschrijver

Genre
Columns - Essays - Journalistiek - Roman

Thema's
Familie - Humor - Liefde - Mediawijsheid - Psychologie - Seksualiteit - Vriendschap

Activiteiten
Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Lezing - Presentatie - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Senioren - Volwassenen


Heleen van Royen (1965) debuteerde in 2000 met de everseller De gelukkige huisvrouw, waarvan ruim 500.000 exemplaren zijn verkocht. Ook haar romans Godin van de jacht, De mannentester en De hartsvriendin veroverden de bestsellerlijsten. Zowel De gelukkige huisvrouw als De ontsnapping zijn verfilmd en waren box office hits. Ook de filmrechten van Godin van de jacht zijn inmiddels verkocht. In 2014 exposeerde Van Royen in Het Letterkundig Museum meer dan 200 fotografische zelfportretten onder de titel Selfmade. Tevens verscheen het gelijknamige fotoboek. Van Royen heeft recent een documentaire over haar moeder gemaakt, Het doet zo zeer, die in première ging bij Internationaal Filmfestival Rotterdam en al meer dan 33.000 bezoekers heeft getrokken. Momenteel werkt Van Royen aan een sex dagboek dat in 2018 zal verschijnen.

Sinds de verschijning van Het doet zo zeer geeft Heleen van Royen geregeld lezingen in combinatie met de vertoning van de film. Een voordracht met Q&A aan de hand van een aantal fragmenten uit de film is ook mogelijk.

Heleen van Royen is ook te boeken voor een humoristische workshop 'Selfie maken' waarin ze de deelnemers leert hoe ze hun selfies naar een hoger plan kunnen tillen. Ze vertelt oa over de geschiedenis van selfie, deelt do’s and don’ts en toont haar eigen gelukte én mislukte zelfportretten.

Publicaties

STOUT
2008, Foreign Media Group
Non-fictie
De ontsnapping
2007, Foreign Media Group
Roman
Godin van de jacht
2003, VASSALLUCCI
Roman
De gelukkige huisvrouw
2000, VASSALLUCCI
Roman

Media

foto's

Fotograaf: Feriet Tunc
Fotograaf: Feriet Tunc