Tania Heimans

Geboortejaar 1969

Geboorteplaats Rotterdam Zuid-Holland

Genre Historische roman

Thema's Geschiedenis

Leeftijdsgroepen

Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen - Volwassenen - Senioren

Auteur en historica Tania Heimans neemt het publiek tijdens haar lezingen over Het huis met de leeuwen mee naar de vooroorlogse Rotterdamse Diergaarde. Met foto’s en uniek filmmateriaal brengt zij het bijzondere en waar gebeurde levensverhaal van de directeursvrouw tot leven. Een verhaal waarover Nelleke Noordervliet schreef:

Het Rotterdam van voor de oorlog en na het bombardement wordt met veel oog voor detail opgeroepen. ‘Het huis met de leeuwen’ is niet alleen een prettig geschreven, historisch relaas over een dierentuin, maar vooral ook het verhaal van een eigenzinnige vrouw, die zich niet laat vangen in de kooi van de conventies.

Tania Heimans (Rotterdam, 1969) debuteerde in 2008 met de roman Hemelsleutels, die werd genomineerd voor het ‘Beste Rotterdamse Boek’, de ‘Prijs der Brabantse Letteren’ en de ‘Academica Debutantenprijs’. Als auteur werd ze opgenomen in de reeks ‘Schrijvers van Nu’, die een overzicht geeft van aanstormend talent in de Nederlandstalige literatuur. Na haar debuut volgden de boeken De huurmoeder, De uitzonderlijke gave van William Praise en Het huis met de leeuwen (2015). In 2016 was Tania Heimans stadsschrijver van Helmond, waar eens een slagerszoon woonde die een leeuw in de Rotterdamse Diergaarde kocht en toen een wereldberoemd dompteur werd.

Publicaties

Het huis met de leeuwen

2015, Ambo Anthos Uitgevers

15 t/m 101 jaar

Historische roman

De uitzonderlijke gave van William Praise

2012, Ambo Anthos Uitgevers

15 t/m 101 jaar

Roman

De huurmoeder

2009, Ambo Anthos Uitgevers

15 t/m 101 jaar

Spanning

Hemelsleutels

2008, Ambo Anthos Uitgevers

15 t/m 101 jaar

Roman

Media

foto's