Marieke Groen

Geboorteplaats Amstelveen Noord-Holland

Genre Columns - Kort verhaal - Reisverhaal - Roman - Essays - Journalistiek

Thema's Afrika - Rouw - Europa - Familie - Geschiedenis - Liefde - Psychologie - Reizen - Seksualiteit - Mediawijsheid - Vriendschap

Leeftijdsgroepen

Jongvolwassenen - Volwassenen - Senioren

Marieke Groen debuteerde in 1999 met de verhalenbundel Net als Barbapapa waarover de pers o.m. schreef: 'Zo lezen we ze graag.' Daarna volgden de romans Zeven meter onder water (2001), Koortsgloed (2006), Liefde is een afspraak (2011) en het autobiografische familie-epos De andere familie Klein. Samen met filmmaker Ate de Jong schreef Groen in 2012 het boek bij zijn film Het bombardement.

In 2007 richtte Marieke Club Propaganda op, een website met aandacht voor 'kleinere' schrijvers, die ze twee jaar lang leidde. Ze geeft cursussen proza schrijven aan studenten en volwassenen bij o.m. ScriptPlus (VU Talencentrum) en Crea (UVA) in Amsterdam en is in te huren voor losse workshops schrijftraining - bijv. blogs- en columns schrijven, reisverhalen schrijven, dialoogschrijven of storytelling. Daarnaast coacht ze beginnende schrijvers bij het schrijven van hun eerste roman. 

Marieke blogt ook: http://www.mariekegroen.blogspot.nl

Publicaties

De andere familie Klein

2015, THOMAS RAP

Roman

Liefde is een afspraak

2011, THOMAS RAP

Roman

Koortsgloed

2006, Nieuw Amsterdam

Roman

Zeven meter onder water

2001, Uitgeverij Podium

Roman

Oog om oog, de mooiste verhalen over wraak

2000, Uitgeverij Prometheus

Bloemlezing

Net als Barbapapa

1999, Uitgeverij Podium

Korte verhalen

toon meer