Marij M. Sloothaak

Geboortejaar 1957

Geboorteplaats Amstelveen Noord-Holland

Genre Kinderboek - Jeugdboek

Thema's Humor

Leeftijdsgroepen

Groep 5-6 Basisonderwijs

Ik ben auteur van de kinderboeken: ‘Op kookavontuur met Jonnie en Therese Boer’, ‘Op Goochelavontuur met de familie Kazan,’ ‘Op komisch avontuur met André van Duin; de Bron van de Lach’, en ‘Kabeljauw en het Nut van de Wereld’; een verassend, filosofisch sprookje voor alle leeftijden. Ik heb naar aanleiding van mijn boeken leuke workshops ontwikkeld voor basisscholen en bibliotheken.

*Op Kookavontuur. Freule Marij van pannenlap tot kroontjespen komt voorlezen uit ‘Op kookavontuur’ en met de kinderen praten over goede manieren, respect en etiquette.

* Kabeljauw en het Nut van de Wereld. In een leuke, interactieve voorstelling speel ik met kinderen de reis na, die het jongetje Kabeljauw maakt op zoek naar het Nut van de Wereld, en filosofeer ik met ze over filosofie.

* De Bron van de Lach. De workshop: ‘Hoe word je komiek.’ André van Duin leerde mij de Gouden Regels: ‘Hoe je komiek kunt worden.’ In een geweldig leuke, interactieve workshop vol grappen en moppen stoom ik de kinderen klaar tot komiek, naar aanleiding van mijn boek: ‘De bron van de lach.’

De workshops zijn te boeken via http://www.deschrijverscentrale.nl of

marij@xs4all.nl 06-51558201.

Publicaties

Het Nut van Kabeljauw

2017, Levendig Uitgever

Kinder- of jeugdboek

De Bron van de Lach

2016, Rubinstein

Kinder- of jeugdboek

Op goochelavontuur met de familie Kazan

2015, Karakter

9 t/m 12 jaar

Proza - fictie / Non-fictie

Op kookavontuur met Jonnie en Thérèse Boer

2013, Karakter

8 t/m 12 jaar

Proza - fictie / Non-fictie

Media

foto's

video's