Gemma Geurts

Geboorteplaats Boxtel Noord-Brabant

Genre Jeugdboek

Thema's Familie - Humor - Rouw - Vriendschap

Subthema's Wat is fantasie en wat is werkelijkheid? Gezien - gehoord worden.

Leeftijdsgroepen

Groep 7 -8 Basisonderwijs

Gemma Geurts is pedagoog en werkte met en voor jeugd in het jeugdwerk, in het basisonderwijs en in het hoger beroepsonderwijs.

Met de kinderen in haar klas deed ze spelletjes met taal en met een ouderwetse drukpers maakten ze boeken over hun eigen belevenissen.

Sophie en de drakentranen is haar debuut als fictieschrijver. Het is een spannend verhaal voor iedereen vanaf 10 jaar over een meisje dat ruiten kapot gilt en over een geheim draakje.

Trefwoorden: draken, jeugdboek, vriendschap, geheimen, vakantie, fantasie, humor, familie, rouw verwerking, gillen, kinderrechten.

Haar boek is genomineerd voor de Hotze de Roosprijs voor debutanten. https://www.zaansekinderjury.nl

Gemma komt graag op bezoek in de bovenbouw. In overleg kan ze een of meer van de volgende activiteiten met de klas ondernemen. Vragen beantwoorden over haar boek. Voorlezen uit het boek. Spelen met taal. Een onderwerp uit het boek uitdiepen (vriendschap, verdriet, humor, ouders, draken, geheimen). Gemma neemt een zilveren koffertje mee naar de klas met daarin voorwerpen die een rol spelen in Sophie en de drakentranen die de klas inspireren om zelf te schrijven.  

Publicaties

Sophie en de drakentranen

2019, CLAVIS

10 t/m 100 jaar

Kinder- of jeugdboek

Literaire prijzen

Genomineerd voor de Hotze de Roosprijs 2020 - Sophie en de drakentranen