Herman Brusselmans

Geboortedatum 1957-10-09

Geboorteplaats Hamme

Afbeelding van de auteur

Geboortedatum
1957-10-09

Geboorteplaats
Hamme

toon meer

Fictieschrijver

Genre
Roman - Columns - Kort verhaal - Autobiografie - Dagboek - Biografie - Essays - Journalistiek

Thema's
Humor - Liefde - Misdaad - Seksualiteit

Leeftijdsgroepen
Volwassenen

Herman Brusselmans is een van de bekendste schrijvers van Vlaanderen. Zijn spraakmakende stijl en controversiële uitspraken maken hem een markant figuur in de literaire wereld. Zijn goed verkochte oeuvre is zeer omvangrijk en kenmerkt zich door een hoog autobiografisch gehalte van drank, seks, sigaretten en verveling. De personages in zijn romans zijn cynisch, sarcastisch en hebben een inktzwart gevoel voor humor.  
Naast romans schreef Brusselmans verhalenbundels en novelles, maar er bestaan ook stripboeken, columnbundels en (kinder)poëzie van zijn hand.
Ook werkte Brusselmans voor diverse Vlaamse tijdschriften en is geregeld te zien in Vlaamse en Nederlandse talkshows, onder meer in De Wereld Draait Door en De Slimste Mens Ter Wereld.
Diverse titels bestaan uit trilogieën, bijvoorbeeld Plotseling gebeurde er niets bestaat uit Ex-schrijver (1991), Ex-minnaar (1993) en Ex-drummer (1994). Deze laatste titel werd in 2007 succesvol verfilmd.
In 2016 verscheen Zeik en het lijk op de dijk (het derde deel uit de Zeik-reeks) en Poppy en Eddie en Manon en Roy Harper (het derde deel uit de Poppy-reeks).

 

Publicaties

De fouten
2016, Uitgeverij Prometheus
Proza - fictie
Zeik en het lijk op de dijk
2016, Uitgeverij Prometheus
Proza - fictie
Poppy en Eddie en Manon en Roy Harper
2016, Uitgeverij Prometheus
Proza - fictie
Zeik
2014, Uitgeverij Prometheus
Proza - fictie
Mijn haar is lang
2009, Uitgeverij Prometheus
Proza - fictie