Kees van Beijnum

Geboortedatum 21-03-1954

Geboorteplaats Amsterdam

Afbeelding van de auteur

Geboortedatum
21-03-1954

Geboorteplaats
Amsterdam

toon meer

Fictieschrijver

Thema's
Familie - Liefde - Misdaad

Activiteiten
Internetactiviteit

Kees van Beijnum schrijft romans en scenario’s. Zijn doorbraak kwam in 1994 met de roman Hier zijn leeuwen, een boek over een bejaarde man in een psychiatrische inrichting die herinnering ophaalt aan zijn traumatische verleden. Het semi-autobiografische Dichter op de Zeedijk verscheen een jaar later, ontving veel positieve reacties van lezers en critici en werd in 2000 verfilmd.
Van Beijnums bekendste werk is De oesters van Nam Kee (2000), een roman over hoofdpersoon Berry Kooijman die vanuit de gevangenis terugblikt op zijn voormalig dubbelleven en zijn obsessieve relatie met stripdanseres Thera. In 2002 werd de roman succesvol verfilmd met Katja Schuurman en Egbert Jan Weeber in de hoofdrollen.
Zijn meest recente roman is Het mooie seizoen, over een gezinscoach in Amsterdam die de media over zich heen krijgt als twee kinderen die onder haar toezicht staan spoorloos verdwijnen. Haar zoon gaat intussen niet meer naar school en duikt onder bij een zonderlinge oud-leraar, die in een nabijgelegen villa woont.   

Van Beijnum schreef scenario’s voor de De langste reis (1996), over de ontvoering van zakenman Gerrit Jan Heijn, De Heineken Ontvoering (2011), over de ontvoering van biermagnaat Freddy Heineken en De passievrucht (2003,) naar de gelijknamige roman van Karel Glastra van Loon.


 

Publicaties

Het mooie seizoen
2017, Uitgeverij De Bezige Bij
Proza - fictie
De offers
2014, Uitgeverij De Bezige Bij
Proza - fictie
Een soort familie
2010, Uitgeverij De Bezige Bij
Proza - fictie
Paradiso
2008, Uitgeverij De Bezige Bij
Proza - fictie
Het verboden pad
2004, Uitgeverij De Bezige Bij
Proza - fictie