Fotograaf: Studio 29 Fotografie

Bella Makatini

Geboorteplaats Den Bosch Noord-Brabant

Genre Kort verhaal - Prentenboek

Thema's Dieren - Diversiteit - Familie - Liefde - Vriendschap

Leeftijdsgroepen

Peuters - Kleuters - Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs

Als kind schreef Bella Makatini al graag. Voor haar verjaardag vroeg zij schriften die zij vol schreef met verhalen. Hoewel zij na haar studies communicatiewetenschap en sociologie aan de slag is gegaan als onderzoeker, is zij blijven schrijven voor volwassenen en kinderen.

Bella heeft vier jaar als rubrieksredacteur gewerkt bij het tijdschrift GYMkaderinfo van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Daarnaast heeft zij prijzen gewonnen en eervolle vermeldingen gekregen voor verhalen in het kader van een schrijfwedstrijd van onder meer Write Now!, Volkskrant Hart en Ziel, Stadsmuseum Zoetermeer en Bibliotheek Zoetermeer, Bibliotheek Den Bosch, Plus Magazine en Sebes & Bisseling Literary Agency.

Met haar verhaal 'De grote vijf' won zij de internationale kinderverhalenwedstrijd van Inclusive Works en Clavis Uitgeverij. 'De grote vijf' is als prentenboek in het Nederlands (2018) en Engels (2019) door Clavis Uitgeverij uitgegeven en is door een comité van Nederlandse jeugdbibliothecarissen geselecteerd voor de Prentenboek TopTien 2020.

Publicaties

De grote vijf

2018, CLAVIS

3 t/m 6 jaar

Prentenboek

Literaire prijzen

Prentenboek TopTien 2020 - De grote vijf