Hugo Borst

Geboorteplaats Rotterdam

Afbeelding van de auteur

Geboorteplaats
Rotterdam

toon meer

Non-fictieschrijver

Genre
Columns - Autobiografie - Non-fictie - Dagboek - Biografie - Essays - Journalistiek

Thema's
Sport - Gezondheid - Familie - Humor

Leeftijdsgroepen
Volwassenen

Sportjournalist, mediapersoonlijkheid en auteur Hugo Borst startte zijn schrijfcarrière met het boek De Coolsingel bleef leeg, een boek waarin hij een seizoen lang voetbalclub Feyenoord volgde. Het boek verscheen eerst als special van het tijdschrift Hard Gras en groeide uit tot een sportklassieker.
Het werk van Borst is doorspekt met voetbal: niet alleen zijn gepubliceerde boeken gaan erover, maar Borst schuift ook regelmatig aan bij programma’s als Studio Sport en tijdens speciale uitzendingen rond het EK of WK voetbal.
Zijn haat-liefde verhouding met Louis van Gaal mondde uit in het boek O, Louis, waarin hijzelf en diverse prominenten hun mening geven over de voetbaltrainer. 
In 2015 verscheen de bundel Ma, een verzameling van columns die hij maakte voor het Algemeen Dagblad over het leven van zijn dementerende moeder en zijn persoonlijke rol als haar mantelzorger. De omstandigheden in het verpleeghuis zorgde ervoor dat Borst zich met een brief aan staatssecretaris Van Rijn mengde in de discussie over de organisatie van zorginstellingen.

 

Publicaties

Ma
2015, Lebowski Publishers
Non-fictie
O, Louis
2014, VI Boeken
Non-fictie
Kappen
2011, VI Boeken
Non-fictie
Waarom ik zo van Sparta hou
2010, VI Boeken
Non-fictie
Alle ballen op Heintje
2009, Nieuw Amsterdam
Non-fictie