Bianca Antonissen

Geboortejaar 1980

Geboorteplaats Assen Drenthe

Genre Prentenboek

Thema's Vriendschap

Subthema's mindset - zelfvertrouwen - superhelden

Leeftijdsgroepen

Kleuters - Groep 3-4 Basisonderwijs

Als kleuterleerkracht was Bianca Antonissen al dol op prentenboeken en voorlezen. Inmiddels staat ze niet meer voor de klas, maar richt ze zich op het schrijven van lesmaterialen en het geven van workshops aan kleuterleerkrachten. Via haar website bereikt ze dagelijks duizenden geïnteresseerden. Daarnaast schrijft ze mooie verhalen.

Met haar werk wil Bianca kinderen laten spelen en de wereld laten ontdekken. Ze laat zich hierbij graag inspireren door haar eigen drie kinderen en de andere kinderen die ze ooit ontmoet heeft.

Bianca's eerste prentenboek is SuperFinn en zijn cape. SuperFinn kan álles. Over sloten springen, met losse handen fietsen, een hoge toren bouwen (en weer omkieperen) … Hij doet het allemaal, als hij zijn supercape maar draagt. Zonder cape is hij gewoon Finn. Of toch niet?

Thema's die passen bij dit prentenboek, zijn: mindset, zelfvertrouwen, superhelden. Speciaal voor de Kinderboekenweek past ze de lezing aan bij het thema: vriendschap. Dankzij haar opleiding kan Bianca het bezoek aanpassen aan de wensen van de instelling, door bijvoorbeeld aan te sluiten bij leeftijdsniveau. Ze weet in ieder geval hoe ze een groep kinderen kan boeien!
 

Publicaties

SuperFinn en zijn cape

2018, CLAVIS

3 t/m 7 jaar

Prentenboek

Media

foto's

video's